Petua untuk Perjalanan Memancing Bot Sewa

Musim luruh adalah masa yang sesuai untuk merancang perjalanan memancing. Ikan secara oportunis mengambil kesempatan daripada baki air suam untuk memberi makan dengan banyak dan “membungkus beberapa paun.” Nelayan juga oportunis, ingin mendapatkan masa memancing yang berkualiti, mungkin dengan beberapa rakan, dan bot sewa adalah satu cara yang menyeronokkan untuk melakukan ini.

Saya terus belajar tentang pemancing yang telah pulang dari charter di Great Lakes. Di Tasik Erie, walleye biasanya menjadi spesies sasaran tetapi hinggap kuning dan kepala keluli juga mungkin menjadi matlamat. Ikan bonus seperti drum air tawar dan bass putih harus dihargai juga.

Walaupun ramai pemancing suka melakukan casting untuk walleye, trolling ialah cara yang bagus untuk menampung banyak air dengan cekap, dan Great Lakes ialah banyak air. Setelah kelajuan dan kedalaman ditentukan, kapten bot sewa akan memastikan untuk mengulangi pembentangan untuk memaksimumkan sambungan dan senyuman. Kedengarannya mudah tetapi terdapat banyak percubaan dan kesilapan, terutamanya apabila menetapkan berbilang rod.

Perch kuning, walaupun lebih kecil, sama enaknya. Mereka sering berada di sekolah-sekolah besar dan pernah ditempatkan dengan elektronik, boleh ditangkap dengan jigging menegak dengan ikan kecil, bukannya trolling.

Beberapa Perkara yang Perlu Diingati untuk Perjalanan Memancing Bot Sewa:

1. Buat Kerja Rumah Anda. Baca laman web atau hubungi kapten dan pastikan anda tahu apa yang termasuk dalam perjalanan memancing, dan apa yang anda boleh dan tidak boleh bawa.

2. Semak Cuaca. Angin kencang, bertiup penuh melintasi tasik mengakibatkan beberapa ombak besar. Pertimbangkan beberapa langkah pencegahan mabuk laut.

3. Belajar daripada Pakar Memancing. Kapten dan kru bot sewa memancing boleh menjadi banyak maklumat. Perhatikan gewang dan umpan yang digunakan dan bagaimana ia digunakan. Perhatikan di mana anda berada dalam perjalanan memancing anda, tetapi mungkin yang lebih penting, cuba pelajari sebab anda berada di sana.

Perjalanan memancing dengan bot sewa boleh menjadi cara yang hebat untuk menggantikan acara golf mesyuarat perniagaan dan masih menutup perjanjian itu. Rakan sekerja dan majikan boleh mempunyai ikatan masa yang berkualiti. Sekali-sekala, biarkan orang lain bimbang tentang mencari ikan; apa yang anda perlu lakukan ialah memiliki lesen memancing anda, dan pasangkannya.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *