Petua untuk Merancang Perjalanan Memancing Musim Panas

Hari-hari cerah dan cuaca panas hampir tiba, yang bermakna sudah tiba masanya untuk mula merancang perjalanan memancing musim panas anda. Anda mungkin terkejut dengan bilangan pengembaraan memancing yang boleh anda rancang dalam jarak pemanduan yang singkat dari rumah. Tertanya-tanya ke mana hendak pergi dan apa yang anda perlukan? Petua memancing musim panas ini boleh membantu.

Tentukan Spesies Sasaran

Salah satu petua memancing musim panas yang pertama dan paling penting ialah memutuskan spesies sasaran yang anda dan keluarga ingin tangkap. Spesies ikan yang anda pilih untuk disasarkan akan menentukan jenis peralatan memancing dan peralatan yang perlu anda gunakan serta laluan air yang anda patut memancing. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan Peta Tempat Memancing dan Bot untuk mengetahui spesies ikan yang boleh anda tangkap di laluan air negeri anda (anda boleh mengezum ke kawasan pada peta dan klik pada ikon “spesies ikan” di sudut kiri bawah daripada skrin).

Buat Senarai Semak Lawatan Memancing

Sediakan senarai semak peralatan, umpan, dan keperluan perjalanan memancing yang anda perlukan untuk menjalani hari yang berjaya di atas air. Jika anda memerlukan bantuan untuk mengetahui item yang hendak disertakan, gunakan halaman sumber memancing untuk mencari senarai semua yang anda perlukan untuk mula memancing.

Teroka Tempat Berdekatan dengan Rumah

Selidik destinasi memancing berhampiran dengan rumah yang menawarkan peluang untuk menggabungkan aktiviti luar lain, seperti mendaki atau berkhemah. Dengan cara ini, anda boleh meneroka tetapan semula jadi baharu dan memanfaatkan masa anda sepenuhnya. Contohnya, saya suka memancing ikan bass musim panas dan memancing bluegill di Highlands County, Florida, kerana ia hanya 2 jam pemanduan dari tempat saya tinggal. Di samping itu, mendaki dan berkhemah ditawarkan di Taman Negeri Highlands Hammock, jadi terdapat banyak cara lain untuk berehat di kawasan luar yang menarik selepas pagi memancing.

Mempunyai Destinasi Sandaran

Satu lagi petua memancing musim panas yang sering dilupakan adalah untuk mempunyai destinasi sandaran dalam fikiran. Dalam erti kata lain, pastikan anda mempunyai “Pelan B” semasa merancang sebarang pengembaraan memancing musim panas keluarga. Dengan cara ini, jika pelancaran bot ditutup atau keadaan cuaca menjadikan rancangan asal anda kurang menguntungkan, anda mempunyai pilihan lain. Anda mungkin ingin mempertimbangkan destinasi yang mempunyai pelbagai jenis laluan air (tasik, sungai, sungai, kolam) dalam radius yang dekat.

Sebaik sahaja anda mempertimbangkan petua ini, beli lesen memancing anda dan mulakan rancangan memancing keluarga musim panas anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *