Petua untuk mendapatkan pengalaman memancing tuna terbaik di California

California Selatan terkenal dengan bintang filem Hollywood, Beach Boys, dan melayari, bukan? Sudah tentu, tetapi ia juga merupakan pintu masuk untuk memancing tuna California. Inilah perkara yang anda perlu tahu untuk mendapatkan pengalaman memancing tuna yang hebat di selatan California!

1. Semak masa terbaik Memancing Tuna

Memancing tuna di California Selatan bermula pada bulan Mei dan berterusan hingga November. Corak cuaca musim panas membawa laut yang licin dan air suam. Puncak bulan memancing tuna di California ialah Julai, Ogos dan September.

2. Semak Spesies Ikan mana yang boleh anda Tangkap

Dalam tiga tahun yang lalu, memancing ikan tuna California Selatan adalah mengenai gigitan tuna sirip biru Pasifik yang panas. Kebanyakan spesies ikan ini melebihi 100 paun dengan rekod seberat 363 paun. Tuna sirip kuning adalah satu lagi spesies ikan yang dicari, kebanyakannya kerana hadnya ialah 10 ekor ikan sehari. Tuna mata besar dalam julat 50-100 paun dikurung di dalam air yang lebih dalam, dengan bantuan kekili memancing tuna, dan jika anda pergi jauh ke luar pesisir, anda boleh menangkap spesies ikan tuna Albacore.

3. Amalkan kaedah Memancing Tuna yang berbeza

Memancing tuna di California biasanya merupakan gabungan mengkaji tanda sonar dan suhu air, mencari burung menyelam atau lumba-lumba, dan jig troll. Petua memancing ikan tuna biasa adalah dengan memancing gewang tuna seperti palam cedar, gewang berskirt atau penyelam dalam sehingga ikan terkena. Selepas itu, bot hanyut manakala rakan-rakan menetapkan slicks chum. Apabila ikan menumpukan perhatian, pemancing melemparkan palam, lalat, atau umpan hidup seperti ikan sardin ke dalam polong ikan. Kaedah lain termasuk memancing yo-yo. Apabila anda menandakan sekolah pada pencari ikan anda jatuhkan jig anda melalui tanda dan jig menegak pada kedalaman itu.

4. Semak Seret anda

Jika anda tidak pernah menangkap ikan tuna sebelum memastikan untuk melabur dalam kekili yang baik adalah cara yang perlu dilakukan. Salah satu sebab kami suka memancing ikan tuna adalah kerana mereka membuat larian yang panjang dan mendesis yang membuatkan tarikan kekili menyanyi. Kekili memancing tuna harus memuatkan banyak tali, mempunyai seretan yang kuat, licin dan nisbah gear yang baik supaya anda boleh mengambil banyak tali dengan setiap engkol pada pemegang anda. Selepas beberapa lama larian, tuna menjadi letih dan mula berpusing. Itulah petunjuk rakan-rakan mencari untuk mendapatkan mereka dalam bot.

Musim panas ini, semak peraturan memancing CA di negeri ini dan cuba perjalanan memancing tuna yang serius di California. Anda boleh pergi ke Hollywood selepas anda menangkap mereka.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *