Petua Untuk Mencari Tempat Memancing Tempatan yang Hebat

Joran anda dicurangi dan baldi umpan anda penuh, kini anda hanya perlu mencari beberapa tempat memancing tempatan yang hebat. Jangan risau, ia tidak sukar dan anda tidak perlu bergantung pada butiran khusus daripada pemancing lain (mereka lebih suka menyimpan maklumat tentang tempat yang hebat untuk diri mereka sendiri). Hanya gunakan petua mudah ini untuk mencari tempat memancing yang produktif sendiri — tiada pertanyaan intensif terhadap pemancing lain diperlukan.

• Bertanya dengan agensi ikan dan hidupan liar negeri anda. Selain menyediakan maklumat tentang lesen dan peraturan memancing, agensi negeri boleh memberikan anda senarai tempat memancing tempatan di kawasan anda. Suruhanjaya Pemuliharaan Ikan dan Hidupan Liar Florida, sebagai contoh, menerbitkan senarai tapak air tawar dan ramalan bagi setiap wilayah.

• Gunakan tempat untuk memancing & peta bot di TakeMeFishing.org. Peta interaktif ini boleh membantu anda mencari tempat memancing tempatan yang hebat di kawasan anda, dan di seluruh Amerika Syarikat. Baca sahaja cara menggunakan tempat untuk memancing & arahan peta bot untuk mempelajari langkah-langkah mencari laluan air yang mengandungi spesies ikan atau tempat menarik tertentu.

• Berhenti di kedai peralatan tempatan tempat anda membeli peralatan memancing anda untuk melihat sama ada mereka mempunyai cadangan. Kedai peralatan kejiranan anda mahu anda terus memancing, jadi mereka berkemungkinan besar akan berbesar hati untuk memberi anda beberapa petua atau petunjuk tentang tempat untuk pergi. Selain itu, memandangkan pemancing keluar masuk setiap hari, kedai-kedai tackle mendapat banyak maklumat tentang siapa yang kebetulan menangkap ikan dan tempat mereka ditangkap.

Dengan menggunakan petua berguna ini, anda boleh menyusun senarai peribadi anda sendiri tempat memancing tempatan yang hebat. Berseronoklah dengan proses penyelidikan, semak peraturan memancing negeri, dan pastikan anda mempunyai lesen memancing semasa. Sebelum anda mengetahuinya, anda akan menjadi orang yang ingin mengelak soalan tentang tempat anda memancing.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *