petua untuk membeli bot pertama anda

Jadi anda berminat untuk membeli bot. Mungkin anda baru-baru ini keluar menaiki bot rakan, mungkin anda telah melihat video dengan sukan air yang kelihatan seperti letupan, atau mungkin anda hanya berminat dengan bentuk memancing atau penerokaan baharu. Berikut adalah beberapa pertimbangan utama untuk difikirkan sebelum membeli bot pertama anda.

Bajet

Belanjawan diutamakan, atas sebab yang jelas. Berapa banyak yang anda mampu belanjakan? Jika anda tidak mempunyai wang tunai, terdapat beberapa pilihan pembiayaan yang tersedia melalui bank, pemberi pinjaman dalam talian atau terus melalui peniaga sukan air tempatan. Apabila membeli bot, anda harus sentiasa menyimpan beberapa rizab yang tersedia untuk penalaan dan aksesori. Bot terpakai mungkin datang dengan tanda harga yang jauh lebih rendah – cuma pastikan anda telah memeriksanya dengan teliti sebelum membuat komitmen.

Matlamat

Ketahui matlamat berperahu anda. Apabila ia datang untuk memilih bot, borang harus mengikut fungsi. Bot nelayan air cetek bukanlah pilihan terbaik untuk bermain ski atau sukan air. Jika anda mula mengetahui perkara yang ingin anda capai, lebih mudah dan selamat untuk memilih gaya badan kapal yang betul. Untuk bot keluarga, pastikan anda melihat kapasiti penumpang juga! Anda mungkin mahu memuatkan seluruh keluarga anda di sana, dengan sedikit ruang untuk rakan-rakan.

Wilayah

Pertimbangkan kawasan anda. Adalah penting untuk mengetahui sama ada anda akan mengakses air pantai, tasik atau sungai. Bot laju sangkut pada umumnya bukanlah pilihan yang tepat untuk sungai yang bergerak pantas, kerana batu besar boleh menyebabkan kerosakan. Jika anda ingin melayang melintasi tasik terbuka, kuasa adalah pertimbangan yang jauh lebih besar daripada ketahanan dan ketahanan.

Penyimpanan

Anda pastinya perlu mengingati penyimpanan bot! Bergantung pada iklim, saiz bot dan ruang tempat tinggal anda, anda mungkin boleh menyimpan kapal anda betul-betul di jalan masuk anda sendiri. Pertimbangan untuk diteliti termasuk sama ada anda mempunyai HOA, ordinan bandar, dsb. Terdapat juga banyak lot simpanan awam dan marina yang terjamin tersedia di mana anda boleh membayar untuk menyimpan bot anda.

kertas kerja

Akhir sekali, jangan lupa kertas kerja! Banyak negeri berbeza-beza dalam keperluan pemeriksaan bot mereka, jadi semak dengan DMV tempatan anda, jabatan ikan dan permainan atau taman. Pastikan anda mendaftar bot anda, anda boleh melakukannya di laman web kami! Anda juga ingin melihat pilihan perlindungan insurans, yang akan membawa anda ketenangan fikiran.

Dengan sedikit usaha wajar dan pertimbangan tentang jenis bot yang sesuai untuk keluarga anda, anda boleh berada di atas air dalam masa yang singkat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *