Petua untuk Kekili Pancing Lalat Air Tawar

Kekili pancing terbang air tawar tidak seperti mana-mana jenis kekili air tawar yang lain kerana talinya tidak tercabut oleh gewang dan daya lemparan. Jika anda belajar cara menerbangkan ikan, jarak tuangan dihadkan kepada garisan yang telah ditanggalkan daripada gelendong dan kini terletak pada gegelung longgar. Kecekapan gerakan tuangan palsu kemudian mendorong garisan ini ke hadapan.

Pemancing lalat permulaan biasanya bermula dengan menyasarkan ikan kecil seperti trout atau bluegill jadi, sekurang-kurangnya pada mulanya, kekili pancing lalat air tawar yang terbaik kebanyakannya boleh digunakan sebagai gelendong untuk memegang, barisan simpanan. Akhirnya, anda dan kekili air tawar anda mungkin mula bersambung dengan ikan yang lebih besar yang mampu menarik tali dari kekili. Apabila ini berlaku, anda akan gembira kerana anda tidak berhemat pada peralatan memancing anda dan membeli satu dengan sistem seretan yang lebih murah, mungkin lebih tidak boleh dipercayai.

Perbezaan antara kekili pancing terbang air masin dan air tawar kebanyakannya berkaitan dengan saiz yang berpotensi lebih besar (contohnya, tarpon) dan kelajuan (contohnya, bonefish) ikan dan dengan itu lebih memerlukan sistem seretan yang baik, lasak dan boleh dipercayai. Kekili pancing lalat yang terbaik juga dipilih kerana ia sepadan dengan pancing lalat, saiz tali dan kuantiti tali yang dijangkakan untuk spesies yang disasarkan.

Akhirnya, kekili pancing terbang air tawar terbaik adalah yang akan digunakan. Ini bermakna ia berpatutan, mempunyai sistem seretan yang cukup kukuh, dan tahan lama, mungkin dengan jaminan yang baik. Bercakap dengan pemancing terbang dan minta input mereka mengenai subjek tersebut. Juga sebelum membeli, pastikan anda membaca ulasan dalam talian; hanya mungkin terdapat faktor yang akhirnya menjadi lebih penting untuk keperluan memancing anda. Kemudian, apabila anda mengambil lesen memancing anda, semak buku kecil peraturan; ia mungkin mengandungi lokasi untuk mencuba kekili pancing terbang baharu anda.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *