Petua Memancing Trout Tasik dari Pantai

Secara amnya, ikan trout dianggap sebagai penghuni sungai tetapi terdapat banyak tasik yang boleh memberikan aksi ikan trout yang hebat. Jika pemancing menyatakan minat dalam memancing ikan trout tasik dari pantai mungkin terdapat sedikit kekeliruan kerana mereka mungkin bertanya tentang menyasarkan ikan trout tasik, spesies air dalam yang besar, atau hanya bertanya tentang lokasi memancing tasik dari pantai untuk spesies lain seperti sebagai trout coklat atau pelangi.

Memancing ikan trout tasik dari pantai (untuk trout tasik) boleh dilakukan di beberapa tasik berbatu dan sejuk. Di Colorado, sebagai contoh, penduduk tempatan menggunakan daging penyedut di bahagian bawah seperti memancing ikan keli. Saya juga bernasib baik membuat balingan panjang dengan sudu berat berhujung dengan ekor grub putih dan kemudian membenarkannya mencecah bahagian bawah sebelum membuat pengambilan semula yang sangat perlahan.

Memancing di tasik dari pantai untuk ikan trout lain juga boleh menjadi sangat produktif. Apabila belajar memancing ikan trout di tasik, mulut anak sungai selalunya merupakan tempat yang bagus untuk bermula. Perlu diingat bahawa kerana ikan ini lebih suka air jernih, pendekatan dan persembahan yang tersembunyi akan membantu mengelakkan ikan yang menakutkan. Tasik memancing terbang dari pantai boleh menjadi teknik panas, terutamanya apabila tekanan memancing tinggi dan gewang lain ditolak.

Di Tasik Erie, ikan trout coklat dan kepala keluli, setara genetik ikan trout pelangi, akan memalu sudu kecil apabila ikan trout tasik memancing dari pantai, malah potensi ikan trout tasik yang jarang berlaku mungkin memasuki campuran. Musim luruh dan musim sejuk, trout ini menjelajah ke atas dan ke bawah sungai di mana ia disimpan. Mulut anak sungai ini menyediakan beberapa peluang memancing pantai yang hebat, dengan ruang siku yang lebih sedikit daripada anak sungai yang boleh menjadi sesak pada tahun ini.

Walaupun sesetengah pemancing mungkin berpendapat cacing makanan, telur ikan, atau burung merayap malam, ikan kecil biasanya bertaraf sebagai umpan terbaik untuk memancing di tasik. Jig marabou kecil yang dihiasi dengan ikan kecil, sama ada hidup atau kering dan masin, hanyut di bawah bobber boleh menjadi salah satu pelantar memancing trout dari pantai dan merupakan Pelan B yang baik, jika ikan tidak memukul sudu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *