Petua Memancing Terbang Untuk Pemula

Terdapat sebab pemancing pancing terbang begitu ghairah dengan sukan mereka – ini adalah salah satu cara yang paling memuaskan untuk keluar dan menyesuaikan diri dengan alam semula jadi. Kemahiran dan teknik yang terlibat dengan memancing terbang memerlukan sedikit latihan tetapi jangan biarkan itu menakutkan anda. Hasilnya berkeliaran di sungai yang bersih dan mengalami keseronokan menangkap ikan trout pelangi yang cantik atau ikan trout coklat liar asli. Apabila anda sudah bersedia untuk beralih ke air yang lebih besar, anda boleh meletakkan salmon dan spesies lain pada radar anda.

Salah satu petua memancing lalat terbaik untuk pemula adalah memastikan ia mudah. Mulakan dengan asas dan seperti mana-mana hobi baharu, biarkan ia berkembang secara semula jadi sambil anda mempelajari teknik memancing lalat, memahami spesies dan tabiat pemakanan, membuang dan pelbagai persekitaran habitat di sungai, sungai dan tasik.

Letakkan kesabaran dan lesen memancing yang sah ke dalam pek harian anda dan ikuti petua memancing lalat kami untuk pemula.

Mengupah Pemandu

Jika anda tidak pernah terbang memancing sebelum ini adalah idea yang baik untuk mengupah pemandu yang boleh membantu anda mempelajari teknik yang betul dari awal. Panduan boleh menawarkan petua dan helah asas memancing terbang kepada pemula dan memberikan kepakaran walaupun kepada pemancing berpengalaman yang mencuba laluan air baharu. Seorang pemandu boleh menawarkan petua tuang yang penting untuk persembahan lalat yang betul dan menasihati tentang pengendalian ikan yang betul dan melepaskannya semula ke dalam air. Mempelajari cara memancing ikan tanpa arahan yang betul boleh memupuk tabiat buruk dari awal yang sukar untuk tidak dipelajari.

Apabila mengupah pemandu, minta cadangan dan cari pemandu yang mengetahui laluan air dengan baik. Pemandu yang berpengalaman akan membantu anda menjalani hari yang berjaya di atas air dan memberikan anda kemahiran berharga untuk bergerak ke hadapan dalam perjalanan memancing anda.

Anda mungkin tertanya-tanya berapa banyak tip untuk panduan memancing lalat. Secara amnya, memberikan tip sebanyak 20 peratus daripada kos perjalanan adalah perkara biasa tetapi anda sentiasa boleh memberi lebih banyak tip.

Alat Memancing Asas Terbang

Untuk memulakan memancing, anda memerlukan beberapa peralatan asas. Anda akan mahu melabur dalam joran dan kekili lalat, beberapa wader dan but, pelbagai lalat yang sesuai untuk tempat anda bercadang untuk memancing dan cermin mata hitam terpolarisasi.

Gear anda akan berubah bergantung pada sama ada anda memancing di ruang sempit di sungai kecil di dalam hutan atau dari tebing sungai dengan air yang lebih laju. Anda akan memadankan joran anda dengan lokasi dan saiz air yang anda memancing. Lebih besar laluan air, rod dan tali berkadar lebih berat yang diperlukan.

Jika anda baru bermula, lebih baik menyewa peralatan atau meminjamnya daripada panduan sebelum melabur dalam peralatan anda sendiri. Memancing terbang adalah pelaburan apabila kemahiran dan minat anda berkembang, jadi mulakan dari kecil dan keluar di atas air beberapa kali sebelum membuat komitmen itu.

Petua Memancing Lalat Strim

Aliran sungai adalah beberapa laluan air yang paling popular untuk memancing. Sama ada anda menuju ke sungai trout gunung di North Carolina atau hutan belantara Wyoming, sungai kecil akan membuatkan anda lebih tenggelam ke kawasan luar dan ke perairan yang tidak terganggu.

Kebanyakan ikan yang anda tangkap di sungai adalah kecil dan anda akan menemuinya di air sejuk di negeri utara dan ketinggian yang lebih tinggi di negeri selatan. Di sungai dan sungai mencari kolam, riffles dan larian di mana ikan sering berada. Perlu diingat bahawa apabila memancing dari tebing dan mengharung, ikan itu dapat melihat anda dan mudah terperanjat dengan pergerakan anda di dalam air.

Petua Memancing Lalat Sungai

Adalah penting untuk dapat membaca air tidak kira di mana anda memancing ikan, tetapi ia adalah benar terutamanya untuk sungai yang mempunyai arus deras dan dinamik lain yang memberi kesan kepada penangkapan ikan. Anda ingin mencari air lipatan yang merupakan kawasan di mana air deras bertemu dengan air yang lebih perlahan dan menyediakan tempat makan yang ideal untuk ikan.

Petua Memancing Lalat Tasik

Memancing terbang di sungai dan sungai adalah lebih teknikal, jadi tasik yang berstok menawarkan peluang kepada pemula untuk menangkap ikan dengan lebih mudah sambil anda memperoleh pengalaman. Ini adalah cara yang baik untuk berlatih tuang kerana anda boleh memancing dari bot tanpa sekatan pada balingan belakang anda. Memancing di tasik juga memberi anda peluang untuk memancing banyak spesies lain seperti bass, walleye, hinggap dan pike.

Salah satu cara terbaik untuk membiasakan diri anda dengan beberapa asas memancing lalat sebelum anda keluar ke air adalah dengan mengambil kelas memancing lalat percuma dari tempat seperti Orvis atau tutorial dalam talian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *