Petua Memancing Tasik Wylie Walleye dan Di Mana Nak Carinya

Orang yang ingin memancing air tawar di Charlotte, North Carolina biasanya menuju ke Tasik Norman, Tasik Keowee dan Tasik Gaston. Tetapi 28 batu di selatan Queen City adalah Tasik Wylie yang merupakan permata perikanan. Tasik ini terletak di kawasan persinggahan North dan South Carolina, begitu banyak tempat memancing Tasik Wylie merentasi garisan negeri.

Ia jarang menjadi isu tempat memancing di Tasik Wylie. Tasik ini adalah takungan yang dibentuk oleh Sungai Catawba dan seluas 13,400 ekar dengan garis pantai sepanjang 325 batu. Enam tanjakan bot awam diuruskan oleh Duke Power, jadi bot mempunyai pilihan kemudahan mereka. Mengerjakan rap rip rip, drop off dan tepi, dan cetek adalah hebat, tetapi terdapat sejumlah besar pulau yang menawarkan struktur yang hebat. Manakala purata kedalaman tasik adalah kira-kira 20 kaki kedalaman maksimum ialah 94 kaki. Variasi kedalaman itu bermakna pemancing boleh menemui suhu air yang sesuai hampir sepanjang tahun.

Memancing di Tasik Wylie termasuk spesies utama bass largemouth, crappie, ikan keli, bluegill, bass berjalur hibrid, bass smallmouth dan bass putih. Memancing crappie hitam pada musim bunga adalah luar biasa. Yang berkata, memancing Tasik Wylie adalah mimpi.

Kejernihan air adalah penting untuk menangkap ikan. Spinnerbaits terang dan crankbaits berderak berfungsi dalam keadaan kotor. Dalam air yang jernih, jerkbait mendapat anggukan dengan jig dan cacing yang dicurangi Carolina adalah pengeluar terkemuka.

Melancarkan bot, memancing dari kayak, atau berjalan di pantai, pilihan di tangan anda. Untuk pelesenan memancing, tidak ada perjanjian timbal balik antara Carolinas. Dan apabila memancing Tasik Wylie melintasi garisan negeri pastikan anda mempunyai kedua-dua lesen NC dan SC.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *