Petua Memancing Sungai Potomac untuk menangkap lebih banyak ikan

Dengan panjang lebih 350 batu, terdapat banyak peluang untuk memancing di Sungai Potomac. Sungai bersejarah ini dahulunya sangat tercemar tetapi ia telah mencapai kemajuan yang besar ke arah pemulihan. Terdapat banyak tempat memancing Sungai Potomac yang hebat kerana sungai besar ini mengalir oleh Maryland, Washington DC, Virginia, dan Virginia Barat dalam perjalanan ke Teluk Chesapeake.

Memancing ikan siakap Sungai Potomac sangat dihormati. Sungai yang dipengaruhi pasang surut ini boleh menjadi rumit tetapi telah menganjurkan banyak kejohanan Bassmaster. Terdapat kepelbagaian besar dalam pangkalan ternakan yang termasuk sunfish, rendang hempedu, hinggap putih, dan kilau emas. Ini membantu bass mencapai 6 paun atau lebih dalam perikanan bass largemouth yang luar biasa ini.

Tempat memancing selalunya bergantung pada tumbuh-tumbuhan kerana ramai pemancing mencari daun spatterdock berbentuk hati atau tempat tidur “rumput” akuatik yang selesa. Sesetengah pemancing suka menempuh jarak untuk mencari tempat memancing terbaik mereka, manakala yang lain membongkok dan menunggu air pasang mengubah keadaan di satu lokasi. Memancing Upper Potomac River meningkatkan peluang menangkap ikan siakap kecil, yang banyak memangsa udang karang. Warna semula jadi jig adalah pilihan gewang yang popular dan sukar untuk mengalahkan umpan pemintal untuk mencari ikan yang sedang memberi makan secara aktif.

Baru-baru ini memancing di kawasan Washington DC, saya berpeluang melemparkan satu lagi spesies yang agak baru di Sungai Potomac, haruan. Memancing umpan pemintal di kawasan berair yang lebih perlahan dengan rumput akuatik yang dominan, pada awal dan lewat hari, saya gagal menangkapnya. Walau bagaimanapun, saya melihat banyak ikan mas besar, banyak sunfish dan ikan siakap berjalur yang mendarat. Ikan keli biru dan saluran juga merupakan spesies yang biasa disasarkan di sini.

Tempat memancing di Sungai Potomac adalah berdasarkan akses, tumbuh-tumbuhan akuatik dan kawasan yang lebih dalam. Apabila memancing di Sungai Potomac adalah penting untuk mengetahui di mana anda berada kerana keperluan dan peraturan lesen memancing mungkin berbeza antara negeri. Semasa menyelidik memancing Sungai Potomac, Sungai Chicamuxen, Anak Sungai Mattawoman, Anak Sungai Aquia dan Anak Sungai Nanjemoy disebut mempunyai akses yang baik ke kawasan memancing yang berkualiti.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *