Petua memancing semasa musim sejuk

Mengapa tidak keluar dan menikmati memancing dan menaiki bot? Memancing dan berperahu boleh menjadi pelarian yang sempurna yang dicari oleh keluarga anda.

Tahun baru, pengalaman baru di dalam air!

Sambil menunggu musim bunga dan musim panas tiba, anda boleh mencari cara yang berbeza untuk meluangkan masa bersama orang tersayang dan menikmati aktiviti luar. Jika salah satu matlamat anda pada Tahun Baru adalah untuk meluangkan lebih banyak masa bersama keluarga anda dan mencari pengembaraan baharu, memancing dan berperahu boleh menjadi cara terbaik untuk meluangkan lebih banyak masa bersama.

Azam untuk Tahun Baru ini

1. Nikmati aktiviti luar. Memancing dan navigasi akan membolehkan anda menikmati alam semula jadi dan aktiviti luar.
2. Putuskan sambungan. Putuskan sambungan daripada telefon bimbit dan TV anda. Memancing dan berperahu ialah cara yang bagus untuk kekal aktif dan merupakan sesuatu yang boleh dinikmati dan disertai oleh seisi keluarga, tidak kira umur mereka.
3. Cipta lebih banyak kenangan. YoCuba sesuatu yang baharu bersama keluarga anda pada tahun 2018 ini. Anda boleh merancang perjalanan memancing dan merasai keseronokan berada di atas air bersama keluarga anda, dan nikmati #FirstCatch anda.

Sama ada anda merancang percutian atau menyediakan keluarga untuk memancing musim sejuk, inilah masa yang sesuai untuk mencari cara baharu dan menarik untuk menikmati aktiviti luar dan keluar serta meneroka!

Bersedia untuk Memancing Musim Sejuk

Walaupun suhu rendah, di sini kami menunjukkan kepada anda cara anda boleh membuat persediaan untuk keluar memancing bersama keluarga. Ia hanya perlu menyediakan dengan baik dan menikmati hari di atas air.

Di sini kami memberi anda beberapa petua asas untuk memancing semasa musim sejuk yang akan membantu anda menikmati hari memancing yang tidak dapat dilupakan bersama keluarga anda.

1. Pakai pakaian terlindung

Sebelum anda keluar, pastikan anda dan keluarga anda bersedia dengan secukupnya untuk menghadapi cuaca. Berpakaian mengikut syarat dengan segala yang perlu. Bersedia dengan pakaian yang betul akan membantu anda menikmati perjalanan memancing anda tanpa perlu risau tentang kesejukan. Bungkus pakaian kering tambahan, ini akan menjadi bantuan yang hebat untuk kanak-kanak yang lebih muda dalam perjalanan pulang.

2. Cari Perairan yang Lebih Dalam

Apabila suhu turun, permukaan air menjadi sejuk. Oleh itu, ikan akan menyelam lebih dalam ke tempat air lebih panas. Rumah pangsa dan kawasan lain yang mempunyai akses kepada air dalam akan menyediakan lebih banyak ikan daripada air cetek. Apabila memancing berhampiran perairan yang lebih dalam, sentiasa pastikan untuk mengawasi kanak-kanak dan setiap orang mempunyai jaket keselamatan.

3. Ikan di tempat ikan aktif

Pada waktu awal pagi apabila ia sejuk, ikan cenderung menjadi kurang aktif. Jadi jika anda menyasarkan kemudian, ikan berkemungkinan lebih aktif dan lebih cenderung untuk menggigit. Ikan cenderung lebih suka berada di permukaan air pada waktu siang. Jadi biarkan keluarga berehat dan nikmati sarapan pagi yang lazat.

4. Memancing Tenang

Dalam keadaan sejuk, ikan boleh melambatkan sedikit, sama seperti yang anda dan saya akan lakukan. Oleh itu, mereka mungkin tidak berminat untuk menangkap umpan yang bergerak pantas. Cuba gewang yang lebih besar pada kadar yang lebih perlahan, ia bukan sahaja akan menjadi umpan yang lebih mudah untuk ditangkap, tetapi lebih menarik untuk memancing semasa cuaca sejuk.

5. Nikmati Memancing Ais

Apabila suhu semakin rendah, beberapa tasik atau sungai akan mula membeku. Memancing ais ialah pengalaman unik yang menawarkan pemancing dari semua peringkat kemahiran keupayaan untuk meneruskan memancing, walaupun semasa musim sejuk yang paling sejuk.

Sebagai sebuah keluarga, kami telah mendapati bahawa salah satu hadiah terbaik yang boleh kami berikan kepada diri sendiri ialah masa. Memancing menawarkan kita peluang untuk menikmati alam semula jadi, berehat dan menikmati masa berkualiti bersama-sama. Tahun Baharu ialah masa yang sesuai untuk menilai semula perkara yang penting dan lebih menumpukan pada mencipta kenangan yang kekal seumur hidup.

Apakah perjalanan memancing dan berperahu yang akan anda rancang untuk Tahun Baru?
Lawati peta interaktif kami untuk mencari tempat berhampiran anda untuk memancing dan menaiki bot bersama keluarga dan rakan anda.


Anda mungkin juga berminat

Staci Salazar

Staci Salazar

Staci Salazar ialah Pengasas dan Ketua Pengarang Gaya Hidup Keluarga Kami. Blog beliau adalah untuk keluarga sebenar yang suka menjadikannya ringkas. Daripada aplikasi gaya hidup umum, ke perjalanan keluarga, ke rutin harian, semuanya tentang mencari kesederhanaan dalam perjalanan hidup.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *