Petua memancing semasa musim sejuk

Masih berfikir tentang azam tahun baru? Adakah anda melangkah keluar dari kotak dan mencari cara baharu untuk meluangkan masa bersama keluarga sepanjang tahun 2018? Mengapa tidak keluar dan rasai keseronokan memancing dan menaiki bot? Lagipun, kita sudah bercakap tentang bagaimana memancing boleh membantu mengurangkan tekanan. Menghadapi tahun baharu boleh menjadi sibuk, dan memancing serta berperahu boleh menjadi pelarian terbaik yang dicari oleh keluarga anda.

Tahun Baru, Kenangan Baru di atas Air

Sambil anda tidak sabar-sabar menunggu bulan-bulan musim bunga dan musim panas yang lebih panas menimpa kami, jangan segan untuk mencari cara yang berbeza untuk meluangkan masa bersama orang tersayang di luar rumah. Apabila berfikir tentang cara anda ingin membuat perubahan pada Tahun Baru, fikirkan perkara yang penting. Sama ada meluangkan lebih banyak masa bersama ahli keluarga dan rakan atau mengejar pengembaraan baharu, memancing dan menaiki bot boleh menjadi cara terbaik untuk menjadikan matlamat tersebut menyeronokkan dan mudah

Tahun ini, pertimbangkan beberapa resolusi berikut yang akan membantu mengutamakan menghabiskan masa berkualiti sebagai keluarga:

1. Pergi ke Luar. Memancing dan berperahu adalah cara terbaik untuk aktif dan meluangkan masa menikmati keindahan alam semula jadi di atas air.

2. Cabut plag. Luangkan sedikit masa melihat skrin dan cari lebih banyak peluang untuk mengalami pengalaman sebenar. Memancing dan berperahu ialah cara yang bagus untuk kekal aktif dan merupakan sesuatu yang boleh dinikmati dan disertai oleh seisi keluarga, tidak kira umur mereka.
3. Buat Kenangan Baru. Pada tahun 2018, cuba sesuatu yang baharu bersama keluarga anda. Daripada merancang perjalanan memancing tradisional di lokasi baharu hinggalah merasai keseronokan berada di atas air, terharu dengan #FirstCatch anda, memancing dan menaiki bot adalah cara terbaik untuk merakam pengalaman yang tidak akan dilupakan oleh sesiapa pun.

Sama ada anda merancang untuk musim-musim hadapan atau menyediakan keluarga untuk memancing pada bulan-bulan yang lebih sejuk, 2018 adalah masa yang sesuai untuk mencari cara baharu dan menarik untuk keluar dan meneroka!

Bersedia untuk Memancing Semasa Bulan-bulan Lebih Sejuk

Bergantung pada tempat tinggal anda, cuaca mungkin menawarkan cabaran semasa memancing—tetapi ia boleh dilakukan. Melaraskan cara anda menyediakan keluarga dan langkah berjaga-jaga yang anda ambil di atas air boleh memberikan keseronokan yang tidak berkesudahan, jika ketika suhu rendah.

Apabila keadaan cuaca berubah, begitu juga tabiat ikan yang anda kejar. Sekali lagi, bergantung pada tempat tinggal anda, badan air dan spesies ikan yang anda cuba tangkap, petua asas untuk memancing pada bulan-bulan yang lebih sejuk dalam tahun ini boleh membantu anda menikmati tradisi baharu bersama keluarga pada tahun 2018.

1. Pakaian untuk Majlis tersebut

Sebelum anda melangkah keluar, pastikan anda dan keluarga bersedia dengan betul untuk menghadapi cuaca. Berpakaian mengikut keadaan dan lapisan mengikut keperluan. Bermula dengan lapisan asas akan membantu menguruskan kelembapan sambil menambah lapisan terlindung yang memerangkap haba badan. Bijak dan bersedia supaya anda boleh menikmati perjalanan memancing anda tanpa perlu risau tentang menjadi terlalu sejuk. Membungkus set ganti pakaian kering adalah yang terbaik untuk perjalanan pulang, terutamanya dengan anak-anak kecil di belakangnya.

2. Cari Perairan yang Lebih Dalam

Apabila suhu menurun, permukaan air menjadi sejuk juga. Oleh itu, ikan akan menyelam lebih dalam ke mana air akan menjadi lebih panas. Tempat drop-off dan kawasan lain yang mempunyai akses air dalam akan menghasilkan lebih banyak ikan daripada perairan cetek. Apabila memancing berhampiran perairan yang lebih dalam, sentiasa pastikan anda mengawasi kanak-kanak dan semua orang memakai jaket keselamatan.

3. Ikan Di Hadapan

Memerhatikan cuaca akan membantu anda mencapai kejayaan yang lebih besar semasa memancing bersama keluarga anda. Apabila hadapan sejuk bergerak melalui kawasan itu, ikan cenderung menjadi kurang aktif. Oleh itu, jika anda keluar sebelum bahagian depan, ikan mungkin akan lebih aktif dan lebih cenderung untuk menggigit. Apatah lagi, mereka lebih suka keluar pada waktu siang. Jadi biarkan keluarga tidur masuk dan keluar selepas sarapan.

4. Perlahan-lahan

Dengan kesejukan, ikan boleh melambatkan sedikit seperti anda dan saya mungkin mempunyai kecenderungan untuk melakukannya. Oleh itu, mereka mungkin tidak berminat untuk menangkap umpan kerana ia melambung melewati mereka. Cuba gewang yang lebih besar pada kadar yang lebih perlahan untuk membuatnya, bukan sahaja lebih mudah untuk mereka tangkap, tetapi lebih menarik juga dalam kesejukan.

5. Cuba Memancing Ais

Apabila suhu menurun dan lebih rendah, beberapa kawasan yang anda ingin lihat di #FirstCatch anda akan mula membeku. Memancing ais ialah pengalaman unik yang menawarkan pemancing dari semua kebolehan peluang untuk meneruskan penyertaan, walaupun semasa bulan paling sejuk di musim sejuk.

Sebagai sebuah keluarga, kami telah mendapati bahawa salah satu hadiah terbaik yang boleh kami berikan antara satu sama lain ialah masa. Memancing menawarkan kita peluang untuk menikmati alam semula jadi, berehat sedikit, dan hanya menikmati masa berkualiti bersama-sama. Tahun Baharu ialah masa yang sesuai untuk menilai semula perkara yang penting dan memberikan tumpuan yang lebih kuat untuk mencipta kenangan untuk kekal seumur hidup.

Apakah perjalanan memancing dan berperahu yang akan anda rancang untuk Tahun Baru?

Jadikan 2018 sebagai tahun yang paling diingati dengan menggunakan peta interaktif kami untuk mencari tempat berhampiran anda untuk mengajak keluarga anda keluar memancing sepanjang tahun!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *