Petua Memancing Melayari Oregon

Memancing di ombak bermaksud sebarang memancing tanpa bot di sepanjang pantai. Terdapat lebih 350 batu peluang memancing melayari Oregon. Berikut adalah beberapa petua memancing melayari Oregon.

1. Semak Cuaca

Menonton ramalan cuaca dan mempelajari air pasang adalah sebahagian besar daripada mana-mana senarai petua memancing luncur air Oregon. Bengkak yang besar akan menyukarkan untuk membuang dan menahan umpan berhampiran bahagian bawah. Secara umum, beberapa gigitan yang lebih baik boleh didapati berhampiran air pasang atau semasa air pasang mula surut.

2. Bawa Gear Betul

Terutamanya jika salah satu tempat memancing anda adalah pantai, joran panjang dengan punggung yang dipanjangkan, memanfaatkan dan kekili berputar yang besar akan membantu dengan tuangan yang jauh. Berat garis hendaklah 12 paun atau lebih. Ini tidak semestinya untuk saiz ikan, tetapi untuk saiz bejana yang mungkin diperlukan untuk memegang umpan, yang selalunya udang, ketam, atau cacing, dalam keadaan ombak yang berdebar-debar. Selain itu, perlu diingat bahawa pusingan mengurangkan lilitan garisan dalam pelantar anda dan benam piramid cenderung bertahan lebih baik daripada benam bulat dalam ombak.

3. Belajar Ikan anda

Ini membuat senarai untuk petua memancing luncur air Oregon, bukan sahaja untuk mematuhi had peraturan pada saiz, kuantiti dan musim tetapi kerana dengan beberapa penyelidikan tentang habitat spesies, anda boleh menyasarkan dan mempelajari masa dan kawasan yang paling produktif dengan lebih baik. Selain itu, terdapat sebab keselamatan mengenai memancing luncur Oregon seperti mengetahui bahawa sesetengah ikan batu mempunyai toksin dalam siripnya dan cabezon yang kelihatan aneh, spesies sculpin besar, adalah lazat kecuali telur dan hati yang beracun.

Sambil mendapatkan lesen memancing anda, dapatkan yang terkini peraturan Oregon. Ini, bersama-sama dengan kebanyakan penyelidikan anda, boleh dicapai dalam talian. Saya belajar sebagai contoh, bahawa hinggap dan ikan dasar boleh ditangkap walaupun semasa musim sejuk. Walaupun lebih sejuk untuk pemancing, tekanan memancing adalah kurang dan pemancing yang tabah dan berpengetahuan dapat memanaskan badan dengan aksi memancing.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *