Petua Memancing Melayari Lapan Tebing Luar Teratas

Banyak peluang memancing luncur air menjadikan Outer Banks of North Carolina sebagai tarikan utama memancing di Pantai Timur. Ini terutamanya pada musim luruh, apabila dram merah besar, belang belang dan ikan biru menjadi tajuk utama senarai panjang kemungkinan tangkapan.

Sebarang kompilasi petua memancing Outer Banks mesti didahului dengan peringatan untuk memastikan anda mendapat maklumat terkini tentang peraturan memancing untuk spesies yang berbeza, kerana keadaan boleh berubah semasa musim, serta permit akses dan lesen memancing anda. Yang berkata, berikut ialah lapan petua memancing Outer Banks terbaik untuk membantu memfokuskan usaha anda.

  1. Jika anda baru mengenali OBX, kerana kawasan ini dikenali, dan/atau pemancing pantai yang tidak berpengalaman, mengupah pemandu memancing luncur air tempatan akan membolehkan anda memulakan yang baik untuk ke mana hendak pergi dan cara melakukannya.
  2. Sekurang-kurangnya, lawati kedai peralatan tempatan bukan sahaja untuk bekalan dan umpan, tetapi juga untuk maklumat tentang apa yang berlaku pada masa ini. Ingat bahawa ribut mengubah keadaan pantai, dan musim panas ini, Taufan Dorian mempunyai kesan yang besar di pantai Carolina Utara. Dapatkan seberapa banyak maklumat tempatan yang anda boleh.
  3. Mungkin yang paling penting daripada semua petua memancing melayari Outer Banks ialah ini: Jika boleh, cuba lakukan memancing anda apabila air pasang dan arus yang betul bertepatan dengan keadaan cahaya malap, bermakna pada waktu subuh dan senja. Ini adalah masa utama memancing.
  4. Ruji musim gugur spesies memancing luncur Outer Banks ialah dram merah. Ikan ini, yang berjalan besar, banyak ditangkap pada umpan dan bukannya gewang. Ketam, belanak, dan tompok adalah kegemaran.
  5. Tiada pengganti untuk umpan yang paling segar. Beli umpan anda secara tempatan, kerana ia mungkin akan menjadi makanan ikan di sepanjang Tebing Luar, dan diperoleh baru-baru ini dan tempatan. Berhati-hati untuk memastikan ia dalam keadaan terbaik.
  6. Gunakan hanya pelantar luncur mata kail tunggal untuk ikan yang lebih besar, seperti blues, stripers dan red drum. Pelantar dua cangkuk boleh digunakan jika sasaran anda adalah spesies yang lebih kecil.
  7. Pastikan anda tidak menggunakan mata kail yang terlalu kecil dengan umpan anda. Mata kail bersaiz kecil selalunya diperbuat daripada dawai nipis dan boleh diluruskan di bawah tekanan yang teruk, ditambah pula durinya mungkin tidak sepenuhnya menembusi mulut ikan, bermakna ia tidak dapat dipegang. Banyak tekanan dikenakan dalam ombak semasa mendaratkan ikan besar, dan mata kail adalah amat penting.
  8. Lawati pantai yang anda rancang untuk memancing pada air surut untuk memerhati slough, lubang, bar dan ciri lain. Ini amat membantu selepas ribut, kerana keadaan pantai dan ombak sering berubah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *