Petua Memancing Lalat Sungai Toccoa

Apabila meneliti petua untuk tempat memancing baharu, saya suka bermula dengan tapak ikan dan hidupan liar negeri itu. Bukan sahaja ia akan menyediakan pusat akses awam yang baik, tetapi anda boleh belajar tentang spesies yang ada dan peraturan kawasan. Oleh itu, untuk mendapatkan maklumat mengenai memancing terbang Sungai Toccoa, anda mungkin mahu bermula dengan tapak memancing Georgia.

Terletak di Georgia Utara, sungai ini menjadi terkurung untuk mewujudkan Takungan Blue Ridge untuk peluang memancing ikan siakap, walleye dan ikan siakap putih. Tetapi jika trout, terutamanya coklat dan pelangi, adalah nota matlamat bahawa apabila memancing di Sungai Toccata terdapat bahagian yang mempunyai peraturan khas. Pada laluan yang dikendalikan oleh Perkhidmatan Hutan AS, dari 1 November hingga 14 Mei, ia adalah “Arus Penuaian Tertunda” di mana semua trout dilepaskan dan hanya tiruan dengan satu cangkuk boleh digunakan. Penamaan itu bermakna regangan ini mungkin tempat yang bagus untuk mula memancing ikan trout yang lebih besar.

Memancing terbang Sungai Toccoa juga boleh dilakukan dengan kanu atau kayak. Ini membolehkan anda menutup dan meneroka kawasan air yang panjang, mungkin menyempitkan lokasi untuk kembali menangkap ikan dari pantai. Walau bagaimanapun, maklum bahawa terdapat beberapa jeram jadi ambil semua langkah keselamatan dan pastikan semua peralatan anda selamat.

Lakukan penyiasatan dalam talian anda sendiri tentang laporan memancing Sungai Toccoa. Seperti yang pernah dikatakan oleh orang bijak, “percaya tetapi sahkan.” Satu laporan yang saya baca mendakwa keseluruhan sungai itu memancing dengan baik, tetapi saya ingin mengecilkannya sedikit. Mungkin juga pertimbangkan untuk mengupah panduan untuk benar-benar mempelajari beberapa petua. Saya juga suka memantau kadar pelepasan air dan ramalan cuaca. Dan kemudian atau sudah tentu, jangan lupa satu lagi bahagian penting untuk memancing terbang Toccoa River yang berjaya adalah untuk mendapatkan lesen memancing anda.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *