Petua Memancing Jeti Galveston

Terdapat banyak tempat memancing Texas yang hebat untuk air tawar dan air masin. Apabila memutuskan tempat untuk memancing spesies air masin, perlu diingat bahawa akses kepada air yang lebih dalam boleh menjadi isu, terutamanya jika anda tidak mempunyai bot atau hanya berada di sana untuk beberapa hari bercuti. Sebuah jeti, kemudian, yang memanjangkan jarak jauh ke lautan dan kemudian membentuk bentuk “T” yang panjang untuk menampung ramai pemancing yang bersemangat boleh menjadi kemudahan memancing yang berguna dan memancing dermaga Galveston boleh menjadi banyak keseronokan.

Memancing dermaga Galveston mencapai kedalaman yang tidak dapat dicapai apabila melontar dari pantai terutamanya apabila laut bergelora dan sejuk. Dengan menggunakan platform yang stabil dan selamat ini, kemungkinan kecil untuk mendapat mabuk laut bagi mereka yang terdedah kepada mabuk perjalanan. The Jabatan Taman dan Hidupan Liar Texas malah menyenaraikan Jeti Memancing Galveston sebagai salah satu daripada beberapa lokasi memancing yang boleh diakses kerusi roda di sepanjang Teluk Galveston. Satu lagi kelebihan memancing di jeti ialah tiang sokongan berfungsi sebagai struktur penarik ikan.

Pelantar air masin tradisional berfungsi dengan baik di sini dan umpan memancing Galveston tersedia di beberapa lokasi. Udang, ketam, sotong atau belanak boleh menggoda spesies seperti ikan merah, jerung, trout laut, kepala biri-biri dan dram hitam. Jeti Memancing 61st Street juga mempunyai penstriman dalam talian sesondol jeti jadi anda boleh menyemak keadaan lautan dan mungkin juga menonton kekili pemancing bertuah dalam ikan. Kemasukan adalah sangat munasabah di dermaga memancing Galveston, memandangkan akses mudah serta-merta dan potensi keseronokan kekili-menjerit yang tersedia. Umpan boleh dibeli di jeti ini serta joran yang disewa yang direka sepenuhnya untuk menangkap “apa sahaja yang ada di luar sana.”

Apabila memancing di salah satu tempat memancing Galveston yang hebat ini, pastikan anda membiasakan diri dengan semua peraturan memancing negeri Texas. Sebagai contoh, pemancing memancing di jeti pancing Galveston dihadkan kepada 2 pancing bagi setiap pemancing dan lesen memancing diperlukan untuk mana-mana pemancing yang berumur lebih daripada 17 tahun dan boleh dibeli sebagai air tawar, air masin atau “semua air.” Semuanya bagus.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *