Petua Memancing di Pantai Air Masin untuk Setiap Pemancing

Memancing pantai air masin adalah sukan yang popular kerana banyak sebab. Ia mudah diakses, terdapat sedikit pelaburan untuk bermula, dan anda boleh mengalami keseronokan utama menangkap ikan permainan air masin. Sebaik sahaja anda mempunyai peralatan dan kerja yang betul untuk kerja itu, tiba masanya untuk menguji kemahiran anda. Berikut ialah beberapa petua memancing pantai air masin setiap pemancing boleh menambah buku permainan mereka untuk hari yang produktif di pinggir air.

Petua Memancing di Pantai Air Masin

 1. Semak semula lesen memancing anda.
  Adakah anda cenderung untuk menunggu sehingga saat akhir untuk memperbaharui lesen memancing anda atau kadangkala terlupa sama sekali? Elakkan masalah dengan penguatkuasaan undang-undang tempatan anda dengan kekal mematuhi dan terkini, jika tidak, petua memancing di pantai air masin ini tidak akan memberi manfaat kepada anda.
 2. Cari burung, cari ikan umpan.
  Burung selam sedang memakan ikan umpan di permukaan air. Di mana terdapat ikan umpan, terdapat ikan yang lebih besar yang memakannya. Bersiar-siar di sekitar sekolah untuk peluang mendaratkan pemangsa yang lapar.
 3. Palung ikan dan poket dalam.
  Ikan sering berlegar di kawasan air yang lebih dalam menunggu ikan umpan untuk dikumpulkan atau berenang. Hantar ke kawasan air yang lebih gelap dan dalam yang merupakan hartanah utama untuk menunggu ikan.
 4. Semak pasang surut.
  Ikan cenderung lebih aktif semasa pasang surut. Cuba memancing sejam sebelum hingga sejam selepas air pasang dan surut berubah.
 5. Cari struktur.
  Struktur mewujudkan habitat yang berkembang maju untuk semua jenis ikan. Ikan umpan memakan krustasea dan organisma kecil yang tumbuh di cerucuk dan batu yang tenggelam. Ikan pemangsa yang lebih besar memakan umpan. Lempar di sekitar dok, jeti dan struktur terendam lain, tetapi bersedia untuk menggulung ikan keluar dengan cepat kerana tali anda boleh putus di tepi tajam.
 6. Mengetahui corak migrasi.
  Ikan dan umpan sama-sama diketahui berhijrah di sepanjang pantai tertentu pada masa-masa tertentu dalam setahun. Selidik kawasan dan perairan anda untuk mengetahui masa terbaik untuk menyasarkan mana-mana spesies tertentu. Daripada semua petua memancing di tepi pantai air masin, yang ini boleh meletakkan anda di tempat yang betul pada masa yang sesuai.
 7. Rig kanan dan ikat ketat.
  Bahagian paling penting dalam memancing air masin ialah mempunyai pelantar dan simpulan yang betul untuk pekerjaan itu. Tanpa kedua-duanya, anda tidak akan berjaya mendaratkan tangkapan anda. Tidak perlu berlebihan, beberapa pelantar dan simpulan yang boleh dipercayai adalah semua yang anda perlu tahu!

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, lihat petua memancing di tepi pantai air masin ini sebelum anda melayari ombak. Garisan yang ketat dan memancing yang baik!


Anda mungkin juga berminat

Alycia Downs

Alycia Downs

Alycia Downs ialah pencipta kandungan bebas dan ahli sukan yang gemar menyumbang kepada banyak penerbitan yang mempromosikan pelancongan, memancing dan aktiviti luar. Alycia ialah ahli Persatuan Penulis Luar Florida dan terlibat secara aktif dengan organisasi bukan untung pemuliharaan dan memancing. Lawati blog peribadi beliau di tideandtale.com atau di Instagram @tideandtale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *