Petua Memancing Austin Bass dan Tempat Terbaik untuk Pergi

Kredit Foto Michael Oehrtman

Austin, ibu kota Texas, terletak di wilayah Hill Country Texas. Memancing ikan bass Austin, serta memancing Texas secara amnya boleh menjadi fenomena yang luar biasa disebabkan oleh musim panas yang panjang dan tampungan menghasilkan sumber air yang berkualiti.

Sungai Colorado dikurung di dalam bandar Austin, membentuk Tasik Austin seperti sungai perlahan dan Tasik Lady Bird. Pinggir pantai kebanyakannya milik persendirian, meninggalkan sedikit akses pantai selain beberapa taman awam di mana seseorang boleh menemui beberapa tanjakan bot yang diselenggara oleh Jabatan Taman dan Rek Austin. Menaiki bot rekreasi boleh menjadi berat pada waktu siang, terutamanya semasa musim panas jadi waktu penggunaan bukan puncak seperti malam dan bulan sejuk mungkin masa terbaik untuk mencuba nasib anda. Memancing juga boleh dipengaruhi oleh pelepasan air dari empangan satu lagi tampungan Sungai Colorado yang dekat, Tasik Travis yang lebih luas “seperti tasik”.

Tasik Walter E. Long jauh lebih kecil dan terletak di sebelah timur Austin. Ia juga terkenal untuk memancing bass yang hebat. Air di sini digunakan untuk menyejukkan loji kuasa supaya ia akan kekal hangat pada musim sejuk jika loji itu beroperasi. Bass berjalur hibrid di sini dan di Tasik Travis adalah bonus untuk memancing di Austin dengan pemancing berjaya dengan sudu jigging atau gewang atas air. Peluang memancing bass Austin yang lain termasuk Tasik Georgetown, Tasik Granger dan Tasik Kyle.

Bawa alat pancing bass standard tetapi joran aksi sederhana dan kombo kekili dengan garisan 8-10 paun mungkin akan diuji. Peluang lunker sejati adalah sangat tinggi sehingga negeri itu mempunyai a program ShareLunker di mana genetik gergasi ini diturunkan kepada generasi baharu di Pusat Perikanan Air Tawar Texas berhampiran Athens, Texas.

Pelantar cacing plastik lembut sukar untuk dikalahkan sepanjang musim panas. Dengan suhu yang lebih sejuk, spinnerbaits atau swimbaits dan crankbaits tanpa bibir mungkin mendapat reaksi gigitan itu. Apabila bass memancing Austin, anda harus pergi lebih kecil dan memikirkan persembahan yang lebih halus untuk sungai dan sungai yang lebih kecil seperti di Taman Negeri Air Terjun McKinney.

Walaupun memancing bass Austin biasanya menggunakan teknik bass biasa, anda mungkin perlu berfikiran terbuka setakat petua memancing bass. Austin juga terkenal dengan jambatan yang merentangi Lady Bird Lake yang menempatkan lebih sejuta kelawar. Bass adalah oportunistik dan akan makan apa sahaja yang sesuai dengan mulut yang terlalu besar itu. Malah, gewang kelawar telah diperkenalkan tahun ini di ICAST. Mungkin, dalam perjalanan saya yang seterusnya ke Texas, selepas saya mendapat lesen memancing saya, saya mungkin perlu mencuba salah satu gewang atas air yang unik di bawah jambatan itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *