Petua Keselamatan Bot Memancing Teratas Yang Perlu Anda Tahu

Apabila di atas air, tidak ada yang lebih penting daripada keselamatan. Sebagai seorang bot, adalah menjadi kewajipan anda kepada diri sendiri, penumpang dan rakan bot anda, untuk mengendalikan kapal anda secara bertanggungjawab dan dengan pemahaman penuh tentang amalan pintar dan keperluan keselamatan bot nelayan. Berikut adalah beberapa petua keselamatan bot nelayan yang perlu anda ketahui.

1. Ambil Kursus Keselamatan Bot

Kursus keselamatan ialah cara yang ideal untuk mempelajari semua tentang keselamatan dan keperluan menaiki bot. Ia boleh diselesaikan dalam talian di kebanyakan negeri. Semak keadaan anda untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang program keselamatan bot.

2. Pek Beg Parit

Beg parit ialah beg padat dan apung yang diisi dengan peralatan keselamatan bot kritikal yang mungkin anda perlukan semasa kecemasan. Barang-barang dalam beg parit anda akan membolehkan anda memanggil bantuan dan bertahan dalam rakit penyelamat. Ia harus disimpan di tempat yang selamat dan boleh diakses pada kapal anda supaya ia boleh diambil dengan cepat dalam keadaan kecemasan.

3. Simpan semua Peralatan Keselamatan minimum yang diperlukan

Pengawal Pantai AS mempunyai keperluan keselamatan bot nelayan tertentu yang mesti dipatuhi oleh kapal rekreasi. Ini termasuk item seperti jaket keselamatan, alat pemadam api, isyarat gangguan visual dan peranti penghasil bunyi, tetapi juga mempunyai keperluan enjin dan pencahayaan tertentu. Ketahui lebih lanjut dengan melawati tapak web USCG atau menyemak dengan agensi negeri anda.

4. Failkan Pelan Apungan

Pelan apungan memastikan bahawa orang yang boleh dipercayai sedang menunggu kepulangan anda. Muat turun borang pelan apungan dalam talian kemudian lengkapkannya sebelum anda menaiki bot. Serahkan kepada orang yang boleh dipercayai yang akan memberitahu Pengawal Pantai, atau agensi penyelamat lain, jika anda tidak kembali atau mendaftar masuk. Beritahu pemegang pelan anda tentang sebarang kelewatan dan ketibaan selamat anda ke rumah untuk menutup pelan apungan. Daripada semua petua keselamatan bot nelayan, yang ini memastikan seseorang sedang memerhatikan anda.

5. Kenali Laluan Air anda

Biasakan diri anda dengan, bukan sahaja penanda dan saluran, tetapi dengan landskap di bawah permukaan. Kaji carta atau peta untuk mengetahui tempat untuk mengelakkan belang pasir, kawasan cetek, dan juga serpihan tenggelam.

6. Rancangan untuk Elemen

Semak air pasang dan cuaca supaya anda boleh mengemas peralatan keselamatan yang sesuai dan mengarahkan laluan anda untuk hari itu.

Ketahui lebih lanjut petua keselamatan bot nelayan asas di tapak web kami. Jika anda sudah bersedia untuk mula memancing, pastikan anda mempunyai lesen memancing yang sah terlebih dahulu. Menjadi bot dan pemancing yang bertanggungjawab akan memastikan laluan air kami selamat untuk dinikmati semua orang!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *