Peti anjing terbaik untuk memastikan anjing anda selamat di rumah dan di dalam kereta

 • Horse & Hound disokong oleh penontonnya. Apabila anda membeli melalui pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen untuk beberapa item yang anda pilih untuk dibeli. Ketahui lebih lanjut

 • Ada masanya orang mengerutkan dahi pada peti anjing seolah-olah pemilik meletakkan anjing mereka di sebalik jeriji, tetapi latihan peti kini menjadi sebahagian daripada didikan anak anjing yang diiktiraf. Lebih kecil daripada playpen anak anjing, peti anjing terbaik menawarkan ruang yang selamat, di mana mereka boleh berundur apabila mereka letih atau terharu. Mereka juga tidak ternilai untuk membantu latihan tandas, memastikan anak anjing tidak mendatangkan malapetaka di dalam rumah apabila ditinggalkan tanpa pengawasan atau meninggalkan mereka terdedah kepada sebarang bahaya di rumah, dan boleh membantu dengan kebimbangan perpisahan apabila mereka semakin memahami bahawa peti adalah tempat perlindungan mereka. Dengan itu, adalah penting untuk memilih peti yang betul untuk memastikan anjing anda selamat dan gembira.

  Terdapat pelbagai faktor praktikal yang perlu kita pertimbangkan. Peti mesti teguh. Peti untuk rumah biasanya diperbuat daripada logam, kerana ini tidak mudah rosak atau dikunyah dan oleh itu cukup tahan lama untuk bertahan selama bertahun-tahun. Sebaliknya, jika anda dalam perjalanan, peti logam berat sukar digunakan, jadi anda mungkin mahu memilih peti kain yang mudah dibongkar dan dilipat. Beberapa sangkar logam juga boleh dilipat tetapi ia tidak begitu mudah diangkut.  Jika anda membeli untuk anak anjing, pastikan anda mengambil kira berapa besar dia akan membesar, kerana peti itu harus bertahan untuknya seumur hidup. Dia akan kelihatan kecil di dalam peti yang besar pada mulanya, tetapi dia akan beransur-ansur berkembang menjadi rumah baharunya tanpa memerlukan gangguan “pindah rumah”. Anda boleh mendapatkan pembahagi untuk menjadikan peti lebih kecil, yang akan membantu dengan latihan tandas kerana mereka tidak mahu membuat kekacauan di ruang mereka sendiri.

  Dulang boleh tanggal adalah bonus, kerana ia menjadikan pembersihan lebih mudah. Dan pintu berganda – satu di sisi dan hujung – bermakna anda tidak terhad kepada tempat anda menyimpan peti.

  Peti anjing terbaik

  Peti anjing terbaik: Ellie-Bo

  Sangkar Anjing Anjing Ellie-Bo

  Saiz: S–XXL (24–48in) | Warna: Hitam atau perak | RRP: Daripada £54 |

  Ellie-Bo ialah peti anjing logam yang dilipat rata untuk penyimpanan atau pengangkutan yang mudah, dan mudah disediakan tanpa memerlukan sebarang alatan.

  Terdapat dua pintu untuk akses mudah, dengan mekanisme selak gelongsor pada setiap pintu untuk mengamankan peti. Ia mempunyai dulang logam boleh tanggal yang tidak boleh dikunyah untuk memudahkan pembersihan. Pembahagi sangkar juga disediakan.

  Di UK? Lihat di amazon.co.uk atau ebay.co.uk

  peti Kong

  Kong Dua Pintu Peti Anjing Ultra-Kuat

  Saiz: S, M, M/L, L atau L/XL | Warna: Hitam | RRP: Daripada £42 |

  Dwi-pintu Kong ialah peti tahan karat dengan perlindungan tiga kunci, sangat sesuai untuk anjing Houdini tersebut. Ia dilengkapi dengan panel pembahagi boleh laras untuk membolehkan peti tumbuh bersama haiwan kesayangan anda. Reka bentuk pintu diperkukuh dengan ciri tahan lama dan selamat, termasuk selak bolt gelongsor bersudut dan bingkai pintu bertindih untuk keselamatan yang dipertingkatkan. Peti ini mempunyai pembinaan tugas berat dengan wayar tolok yang lebih berat daripada kebanyakan.

  Ia direka bentuk dengan sudut bulat dan tepi siap untuk mengelakkan calar dan ketukan yang menjengkelkan. Peti ini boleh dilipat.

  Di UK? Lihat sekarang di petsathome.com

  Peti anjing terbaik: kehidupan anjing

  Peti Pop Warna Kehidupan Anjing

  Saiz: S–L | Warna: Merah, biru atau merah jambu | RRP: Daripada £74.95 |

  Bosan dengan hitam? Bagaimana pula dengan salah satu peti anjing berwarna-warni ini untuk warna pop di rumah anda? Ia mempunyai pintu depan dan sisi, serta kunci keselamatan dua kali yang perlu diangkat untuk membuka kunci.

  Ia mempunyai ciri tambahan seperti teknologi penyaduran kering nano (salutan seramik untuk menangkis kotoran, air dan minyak), dan disalut serbuk dua kali untuk rintangan kakisan yang sangat baik. Selain itu, terdapat dulang boleh tanggal yang sangat penting. Ia boleh dipasang dengan cepat dan dilipat rata untuk penyimpanan yang mudah.

  Di UK? Lihat sekarang di doggiesolutions.co.uk

  Peti anjing Walnut & Gading

  Peti Anjing Moden Walnut & Ivory Pueblo

  Saiz: S–XL | Warna: Walnut, putih, kelabu, hitam atau hijau | RRP: Daripada £230.07 |

  Bagi mereka yang suka anjing mereka hidup dalam kemegahan, peti ini sebati dengan perabot anda. Dibuat tangan daripada papan lapis dan lilin kayu berasaskan air, peti ini boleh diperibadikan dengan nama haiwan kesayangan anda.

  Anda juga boleh menempah sarung kusyen dalam warna gading, kelabu, hitam, biru laut, coklat atau merah jambu.

  Di UK? Lihat sekarang di etsy.com

  Peti anjing terbaik: Henry Wag

  Peti Anjing Kain Lipat Henry Wagg

  Saiz: S–L | Warna: Kelabu | RRP: Daripada £34.99 |

  Peti perjalanan lipat ini direka untuk digunakan semasa dalam perjalanan atau di dalam rumah. Ia ringan dan boleh dilipat, serta dilengkapi dengan pintu akses jejaring zip, serta pemasangan zip tanpa alat ganti diperlukan.

  Pad lantai dalam boleh dibasuh dan dilengkapi dengan penebat buih.

  Peti itu mempunyai beg pembawa dan pasak tanah sendiri jika anda ingin memastikan anjing anda tertutup di luar rumah – berguna semasa berkelah untuk memastikan sosej tersebut selamat!

  Di UK? Lihat sekarang di amazon.co.uk, viovet.co.uk atau petsandfriends.co.uk

  Cheeko Pop Up Pet Dome

  Cheeko Pop Up Pet Dome

  Saiz: S atau M | Warna: Hitam dengan hiasan kuning | RRP: Daripada £34.99 |

  Ini ialah penyelesaian perjalanan yang ringan dan mudah alih yang diperbuat daripada bahan pembersih lap yang tahan lama. Ia mempunyai tapak yang lembut boleh tanggal, dan menyediakan banyak pengudaraan untuk memastikan anjing anda kekal selesa. Dan penyelesaian yang ideal untuk perjalanan pantas kerana ia sangat ringan, tetapi juga boleh digunakan sebagai peti apabila anjing anda berada jauh dari rumah, seperti melawat rakan, dan anda perlu membawa “kemudahan tidur”nya bersama anda.

  Ia juga mempunyai poket berguna untuk penyimpanan, serta beg perjalanan untuk menyimpan kubah semasa tidak digunakan.

  Di UK? Lihat sekarang di amazon.co.uk atau jollyes.co.uk

  Anda juga mungkin suka membaca…

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *