Pertunjukan Kuda Antarabangsa Liverpool mengumumkan acara 2022/23 tidak akan dijalankan

 • Pertunjukan Kuda Antarabangsa Liverpool tidak akan diteruskan tahun ini, kerana penganjur meneruskan pencarian rumah baharunya – yang mungkin termasuk bandar baharu.

  Dalam satu kenyataan hari ini (10 November) penganjur berkata pertunjukan 2022/3 tidak akan berjalan kerana “walaupun berusaha sedaya upaya, mendapatkan tarikh yang sesuai dengan tempat itu tidak mungkin”.  Pertunjukan Tahun Baru telah diadakan di M&S Bank Arena Liverpool sejak pelancarannya pada 2016. Ia kali terakhir diadakan pada 2019 apabila edisi 2020 dan 2021 telah dibatalkan kerana pandemik coronavirus.

  Pengarah urusan Nina Barbour memberitahu H&H bahawa acara 2022/3 belum disahkan dan ini “bukan pembatalan, kerana ia tidak pernah dirancang”.

  “Kami tidak menemui formula sempurna tarikh, tempat dan lokasi. Memandangkan kita telah berpeluang untuk mengambil kira sejak Covid, semuanya dibincangkan tentang gabungan yang sempurna itu. Bukannya kami pernah menerbitkan rancangan konkrit untuk tahun ini. Tarikh-tarikh itu tidak ada dalam kalendar FEI buat sementara waktu kerana kami mengeluarkan tarikh sementara apabila kami menyemak pilihan,” katanya.

  “Kami melihat kemungkinan mengalihkan tarikh ke Februari kerana masalahnya adalah dengan tarikh Tahun Baru; Liverpool menjadi penuh dan hotel kehabisan, jadi terdapat beberapa isu asas di sana. Kami kemudiannya bergelut untuk mencari tarikh pada bulan Februari dengan tempat itu, dan pada masa itu keseluruhan perbualan komersial berubah dengan ketara,” katanya.

  “Susunan komersial yang Liverpool Arena dapat lakukan sebelum Covid berubah secara besar-besaran selepas Covid. Ia bukan secara negatif, cuma keadaan dan model mereka berubah. Ini adalah salah satu pencetus untuk menilai semula keseluruhannya, termasuk ketersediaan tarikh dan sama ada kami meletakkan produk di lokasi yang betul di negara ini. Kami mengambil kira dan melihat semua faktor yang berbeza itu kerana apabila kami mendarat semula, kami mahu mendaratnya besar.”

  Cik Barbour mengesahkan kepada H&H bahawa Pertunjukan Kuda Antarabangsa Liverpool boleh berpindah ke bandar baharu.

  “Sepanjang masa kami sedang giat mengusahakan rancangan terbaik untuknya,” katanya.

  “Kami sangat sedar bahawa kami menghidap Covid dan kami mempunyai beberapa kali berhenti-mula dengannya, jadi apabila kami menjalankannya sekali lagi ia perlu betul-betul betul dan di tempat ia mendapati rumah, lokasi dan tarikhnya, untuk bagus,” katanya.

  Cik Barbour menambah rancangan pembesaran juga sedang dijalankan untuk Bolesworth International pada bulan Jun.

  “Kami komited sepenuhnya dengan apa yang kami lakukan dalam sukan ini. Kami mempunyai rancangan besar untuk mengembangkan jejak antarabangsa dan mempunyai cita-cita besar,” katanya.

  “Kami telah melalui peringkat penyatuan Covid dan kami kini bersedia untuk menjadikan acara itu lebih besar untuk 2023, dengan kawasan membeli-belah gaya hidup baharu dirancang, dan rancangan lain yang akan kami umumkan dalam bulan depan atau lebih.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Pada minggu yang merupakan sejarah minggu Pertunjukan Kuda Antarabangsa Liverpool, kami mengenang kenangan

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *