Pertimbangan tentang Panel Suria untuk Kuasa Bot

Elektronik boleh memainkan peranan besar dalam perjalanan memancing bot yang berjaya. Bot Jon yang kecil dan bawah rata mungkin hanya memerlukan kuasa untuk motor trolling. Selain itu, bot bass mengendalikan pam lambung kapal, pencari ikan, dan sebagainya. Bot yang lebih besar mungkin memerlukan jus yang mencukupi untuk menghidupkan peti sejuk mini. Sebagai seorang yang percaya dengan rancangan sandaran, sejenis panel solar untuk operasi bot adalah menarik.

Saiz

Panel solar untuk bantuan kuasa bot berbeza-beza jadi anda perlu melakukan kerja rumah anda dan mempertimbangkan pilihan. Sebagai contoh, berapa banyak kuasa yang anda perlukan dan berapa banyak kawasan permukaan bot anda akan membolehkan anda menggunakan matahari? Panel solar kecil untuk bot boleh membenarkan untuk diletakkan di beberapa kawasan jika beberapa kawasan diperlukan. Panel solar fleksibel untuk bot mungkin disimpan dengan lebih mudah dan boleh dijauhkan dengan lebih baik daripada panel tetap.

Perkara yang perlu diingat

Semasa menyelidik kit panel solar untuk bot, ambil perhatian bahawa jaminan mungkin berbeza antara panel solar air tawar dan marin untuk bot disebabkan oleh persekitaran air masin yang keras. Selain itu, anda perlu menyemak kemudahan pemasangan untuk sebarang kemungkinan panel solar untuk pilihan bot. Adakah ia disertakan dengan penyongsang, pengawal cas dan semua penyambung yang diperlukan? Dan kemudian, sudah tentu, terdapat isu kos.

Ruang untuk menggunakan mana-mana panel solar untuk kegunaan bot mungkin merupakan isu terbesar untuk kraf nelayan kecil saya. Walau bagaimanapun, dengan prospek meningkatkan masa operasi dan prestasi motor trolling elektrik melalui hantu bass dan pike saya yang rumpai, ruang untuk panel solar untuk bateri bot akan terserlah.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *