Pernah Terfikir Cara Mendaftar Bot tanpa Tajuk

Jadi, anda telah menemui bot. Ya, perahu pra-milik yang sesuai untuk keperluan memancing dan bot semasa anda. Dan harga adalah tepat. Namun, pemilik tidak menemui tajuk tersebut. Bagaimanakah anda boleh mendaftar bot tanpa tajuk?

Pertama sekali, pendaftaran bot adalah komponen penting dalam mempelajari cara menaiki bot. Ia bukan sahaja memastikan operasi bot anda sah dan mengikut peraturan tetapi ia membantu menjana dana yang menyumbang kepada perlindungan sumber semula jadi. Keperluan untuk pendaftaran bot dan tajuk berbeza mengikut negeri. Sebagai contoh, menurut Suruhanjaya Ikan dan Bot Pennsylvania, mana-mana vesel yang mempunyai motor mesti didaftarkan serta “bot tidak bermotor yang digunakan di perairan yang dikawal oleh Suruhanjaya Ikan dan Bot PA, perairan Taman Negeri PA, Hutan Negeri PA, atau jika dikehendaki oleh pemilik harta.” Selain itu, mana-mana kapal air melebihi 14 kaki dengan motor sangkut dan bot dengan motor dalam, lebih baru daripada 1996, memerlukan gelaran di Pennsylvania.

Jadi kembali kepada soalan asal, “bagaimana untuk mendaftar bot tanpa tajuk?” Semak dengan tapak web berperahu negeri anda untuk mengetahui kertas kerja yang tepat untuk mendaftarkan bot tanpa tajuk. Akan ada borang tajuk gantian untuk diisi dan diserahkan bersama-sama dengan beberapa bentuk bukti pemilikan. Anda perlu memberikan maklumat seperti jenis kapal, bahan badan kapal, jenis enjin dan bahan api, jenis prop dan penggunaan serta semua maklumat hubungan penjual. Selalunya ini boleh dicapai dalam talian. Selain itu, terdapat yuran hak milik, dan jika perlu yuran penggantian. Kemudian anda boleh membuat susulan dengan permohonan untuk pendaftaran, yang bayarannya berbeza-beza mengikut panjang dan jenis bot.

Satu lagi sumber maklumat yang baik mengenai cara mendaftar bot tanpa tajuk ialah ejen insurans anda. Setelah diberi tajuk, simpan di tempat yang selamat. Ini mungkin berada di atas bot anda jika ia cukup besar. Kemudian, setelah kertas kerja pendaftaran juga selesai, anda ditetapkan untuk masa yang lama keseronokan air.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *