Perkara Seronok untuk Dilakukan pada Hujung Minggu: 5 Idea Aktiviti Luar

Apabila jadual keluarga mula menjadi terlalu sibuk, jadikan keutamaan untuk keluar untuk keseronokan hujung minggu. Dalam erti kata lain, ubah rentak dengan menghirup udara segar, mempelajari lebih lanjut tentang alam semula jadi dan membuat kenangan baharu di luar rumah. Jika anda sedang mencari idea untuk membantu anda merancang beberapa perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu bersama orang kegemaran anda, berikut ialah lima cadangan:

1. Pergi untuk mendayung

Jika anda tidak memiliki sampan atau kayak, jangan risau; terdapat banyak tempat yang menawarkan penyewaan paddlecraft untuk membantu dengan rancangan hujung minggu anda. Banyak negeri mempunyai denai dayung yang aman dan indah, seperti Calusa Blueway Paddling Trail di Florida Barat Daya. Anda selalunya boleh mengambil peta denai mendayung dan mendapatkan maklumat tambahan di kedai atau marina kawasan setempat.

2. Tanya Alexa ke mana hendak memancing

Gunakan kemahiran Take Me Fishing untuk Amazon Alexa untuk mendapatkan idea tentang tempat memancing berhampiran anda. Jika anda baru untuk memancing dan boleh menggunakan beberapa petua berguna tentang cara untuk bermula, baca beberapa petua memancing untuk pemula sebelum anda pergi. Apabila anda menggunakan kemahiran Memancing Take Me, Alexa boleh memberitahu anda tentang laluan air tempatan yang mungkin juga tempat yang baik untuk percutian hujung minggu yang menyeronokkan.

3. Rancang pengembaraan geocaching

Jika anda tidak pernah mendengar atau mencuba geocaching, letakkannya pada senarai idea menyeronokkan hujung minggu anda. Geocaching ialah pencarian harta karun zaman moden yang menarik. Cache disembunyikan oleh rakan geocacher yang memasang pelbagai perhiasan dan buku log dengan pen atau pensel. Simpanan ini kemudiannya disumbat ke dalam kotak kalis cuaca dan disembunyikan di lokasi yang anda dan keluarga perlu cari menggunakan GPS dan satu set koordinat tertentu.

4. Pergi berkhemah

Salah satu perkara terbaik untuk dilakukan dengan kanak-kanak pada hujung minggu ialah merancang perjalanan perkhemahan. Anda boleh berkhemah di taman negeri berhampiran (semak laman web taman negeri untuk mengetahui sama ada anda memerlukan tempahan tapak perkhemahan awal) atau hanya pasang khemah di halaman rumah anda sendiri. Kanak-kanak menyukai keseronokan yang datang bersama-sama dengan tidur di luar rumah, tidak kira sejauh mana anda berada dari rumah.

5. Sediakan sesi memerhati bintang

Rancang percutian hujung minggu yang menyeronokkan untuk memilih tempat melihat bintang di negara ini. Kemas timbunan selimut dan pandu cukup jauh dari lampu bandar supaya anda dapat melihat langit dengan jelas. Anda pasti perlu membawa carta bintang untuk mengetahui tentang buruj yang boleh dilihat di kawasan anda pada masa tahun ini.

Sama ada anda sedang mencari perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu ini atau perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu dalam masa terdekat, gunakan senarai ini dan buat rancangan untuk keluar!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *