Perjalanan memancing kami berjaya pada tahun ini!

Sebagai ahli terbaharu anak kapal, saya adalah orang pertama yang mengait ikan. Matlamat saya untuk menangkap ikan terbesar pada hari itu telah dikurangkan seketika apabila saya menggoyang ikan 20 inci untuk tangkapan pertama saya. Memandangkan saya mendapat tangkapan pertama, seluruh pejabat bergilir-gilir mencari ikan demi ikan kerana saya ingin mencuba sekali lagi.

Selepas semua orang menangkap ikan pertama mereka akhirnya tiba masanya untuk saya menebus diri dan menangkap ikan yang akan menjadi tajuk utama di akhbar tempatan. Bob menghulurkan kekili itu kepada saya dan berkata, “Anda sudah siap.” Saya dengan cepat mula terhuyung-hayang dengan apa yang saya fikirkan sebagai ikan trofi, namun apabila saya mendapatkannya di atas bot, Ia ternyata menjadi ikan kecil lain yang mengalahkan ikan pertama saya dengan hanya satu inci. Saya berada di tempat kedua selepas di papan pendahulu pejabat dan menyindir diri saya sendiri kerana tidak muncul dan berdaya saing dengan seluruh pejabat.

Ketika pasangan-pasangan itu menggoyang-goyangkan semua barisan selepas semua orang di dalam bot telah menangkap dua ekor ikan, Tim menyedari salah satu joran belum bergoyang ketika berlepas! Dia meraihnya dan menyerahkannya kepada saya dan berkata, “Ia besar.” Saya cepat-cepat mula terkial-kial, berdoa sesuatu yang besar berada di hujung talian yang lain. Dengan tangan saya terbakar dan apa yang kelihatan seperti pertempuran selama tiga puluh minit (sebenarnya hanya tiga minit pertempuran) saya akhirnya mengaitkan striper saiz yang bagus. Saya tahu ia adalah ikan bersaiz baik kerana Bob terpaksa menggunakan “jaring besar” hanya untuk memasukkannya ke dalam bot. Saya sangat gembira untuk mengakhiri hari dengan striper 28 inci untuk digunakan di papan pejabat.

Rakan sepasukan kami, Johana seorang diri menewaskan pejabat dengan seekor ikan raksasa berukuran kira-kira 32 inci. Holly mungkin mempunyai tangkapan yang paling jarang berlaku pada hari itu kerana dia bergaul dengan ikan keli yang berenang-renang di teluk, yang menurut Bob dia tidak pernah melihatnya sepanjang tahun memancing di Teluk Chesapeake.

Saya sangat teruja untuk menerima anugerah “rookie” saya pada penghujung perjalanan dan tidak boleh mula bekerja dengan RBFF pada masa yang lebih baik! Siapa lagi yang dapat memancing sepanjang hari dengan rakan sekerja mereka! Saya akan menantikan taco ikan di barbeku hujung minggu kerana saya pasti ia akan saling melengkapi dengan baik. Dan jika saya mempunyai satu take away dari perjalanan ini, ia adalah untuk membentuk perkongsian dengan Johana tahun depan!


Anda mungkin juga berminat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *