Peringatan Pendaftaran Bot California yang Penting

Dengan lebih daripada 800 batu garis pantai dan beribu-ribu tasik, terdapat banyak peluang hebat untuk memancing dan berperahu di California. Dan seperti berperahu di mana-mana negeri, pendaftaran bot diperlukan. Berikut ialah beberapa maklumat umum pendaftaran bot California.

Pendaftaran bot CA diperlukan untuk bot layar sepanjang lapan kaki dan mana-mana kapal air berkuasa, walaupun hanya digunakan di tasik persendirian. Walau bagaimanapun, jika anda hanya mendayung atau mendayung perahu anda, pendaftaran bot CA tidak diperlukan. Dan jika anda hanya melawat dan/atau menyewa bot, pendaftaran bot California tidak diperlukan.

Sebagai tambahan kepada pendaftaran bot, menjelang Januari 2018, bot California juga akan dikehendaki mendapatkan a Kad Boater California. Undang-undang baharu ini akan berperingkat mengikut umur, yang diperlukan oleh sesiapa yang berumur 20 tahun ke bawah memandu bot. Ia adalah peperiksaan mengenai operasi selamat bot dengan motor yang boleh diselesaikan dengan arahan bilik darjah atau dalam talian. Kos adalah kira-kira $10 dan akan baik untuk seumur hidup. The Bahagian Perahu dan Laluan Air projek yang mengeluarkan kad ini seawal Musim Gugur 2017.

Semasa menyiasat maklumat pendaftaran bot California, saya juga mendapati terdapat perhatian yang besar terhadap pencegahan quagga invasif dan kupang zebra. Malah, terdapat pelekat “Mussel Fee Paid” yang mesti dipaparkan pada badan kapal bersebelahan dengan pelekat pendaftaran bot CA. Semua bot yang meninggalkan laluan air hendaklah kering, bersih dan diperiksa untuk mengelakkan penyebaran spesies invasif ini ke laluan air lain di setiap negeri, bukan hanya California.

Apabila mempelajari tempat untuk menaiki bot, pastikan anda menyiasat kemudahan bot California seperti tanjakan dan marina. Anda juga boleh menyemak pada “Berita terkini” dan Maklumat keselamatan, yang dikumpulkan mengikut panjang kapal air. Baca dengan teliti semua maklumat pendaftaran bot California. Jika ragu-ragu, teruskan mendaftar dengan bukti pemilikan dan mengisi borang. Kemudian, anda tidak perlu risau mengenainya dan boleh menikmati sepenuhnya masa anda di atas air.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *