Percubaan Kuda Badminton merentas desa untuk bertembung dengan pertabalan The King

 • Pertabalan Raja akan berlangsung pada hari yang sama dengan Ujian Badminton Horse Trials merentas desa tahun depan.

  Minggu ini Istana Buckingham mengumumkan bahawa pertabalan akan berlangsung pada hari Sabtu 6 Mei 2023, di Westminster Abbey, yang dikendalikan oleh Uskup Agung Canterbury.  “Majlis itu akan menyaksikan The King dinobatkan bersama The Queen Consort,” kata jurucakap Istana Buckingham.

  “Pertabalan akan mencerminkan peranan raja hari ini dan melihat ke arah masa depan, sambil berakar umbi dalam tradisi dan pertandingan ratu.”

  Jurucakap itu menambah bahawa butiran lanjut akan diumumkan dalam masa terdekat. Ia belum disahkan sama ada akan ada cuti bank yang dikaitkan dengan pertabalan itu.

  Percubaan Badminton Horse berlangsung dari 3 hingga 7 Mei tahun depan dan hari ini (14 Oktober) pengarah acara itu Jane Tuckwell berkata acara itu sedang mengusahakan perancangannya untuk “sesuai dengan pertabalan” – tetapi sehingga mereka mengetahui butiran lanjut, mereka tidak dapat mengesahkan Susunan badminton untuk hujung minggu.

  “Sebaik sahaja rancangan kami disediakan, kami akan memaklumkan perkara yang sama kepada semua,” katanya.

  Dalam blog pengarah Jane yang diterbitkan pada 9 Oktober, dia memberikan kemas kini tentang acara 2023 dan berkata ia adalah “musim panas yang sibuk, dengan banyak perkara untuk direnungkan dan dipelajari daripada acara 2022” dan pasukan itu “merancang untuk 2023 dengan sungguh-sungguh”.

  “Saya mendapat jaminan daripada Vodafone dan O2 bahawa tiang mereka akan berada di situ tahun depan. Wi-fi akan kembali kepada standard perkhidmatan yang sama – atau lebih baik – daripada yang disediakan pada 2019,” katanya.

  “Kami akan mendedahkan pelbagai idea baharu dalam beberapa bulan akan datang, termasuk perubahan pada laluan merentas desa, yang telah menerima penambahbaikan tanah musim luruhnya, dan kami sedang berusaha keras dalam rancangan untuk memperhalusi dan meningkatkan penyampaian strim langsung.”

  Dia menambah bahawa satu lagi “projek besar” ialah pembersihan Gunung Kolam, di taman itu.

  “Lebih 700 trak bumper muatan serpihan telah dialihkan, yang akan memastikan kami mempunyai air yang mencukupi untuk laluan 2023,” katanya.

  “Serpihan itu telah diangkut melintasi taman dan dibajak kembali ke ladang yang boleh ditanam, yang kini akan kaya dengan nutrien, jadi kita harus melihat tanaman bumper di sana pada musim luruh akan datang.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *