Peralatan Terbaik untuk Air Garam

Lelaki muda itu mempunyai hati, dan dia mahu memancing dengan cara yang paling teruk. Tetapi dia membawa joran dan kekili air tawar ke pantai dan tidak dapat membuang palam berat yang dibelinya di kedai peralatan. Apabila ikan biru itu melayang di pantai saya meminjamkan pancing saya. Dan kini, 20 tahun kemudian, dia memancing lebih gigih berbanding sebelum ini.

Alat Memancing yang Anda Perlukan untuk Memukul Air Garam

Memancing Melayari dan Pancing Lalat

Anda akan melihat banyak kayu luncur air yang berbeza di pantai, tetapi kebanyakannya adalah antara 8 – 11 kaki panjang. Kebanyakan penagih pantai menyukai tindakan sederhana yang mengendalikan sekurang-kurangnya 15-20 paun garis ujian. Padankannya dengan saiz palam yang akan anda lemparkan, dengan gewang 1-4 auns mewakili sebahagian besar tawaran anda.

Untuk pancing lalat air masin, tindakan adalah keutamaan peribadi; rod tindakan sederhana hingga lebih pantas untuk 8 – 10 garis berat meliputi kebanyakan aplikasi pantai. Walaupun joran lalat 9 kaki baik, penagih pantai yang serius lebih suka joran 10 hingga 10 ½ kaki yang lebih panjang.

Kekili Pusing dan Terbang

Kekili berputar harus menampung lebih dari 175 ela garisan 40 paun, lebih banyak jika anda menggunakan lebih ringan. Jangan pergi lebih ringan daripada ujian 20 paun; banyak ikan besar ditangkap pada musim luruh dan anda tidak mahu diserang. Ia sangat penting untuk mempunyai joran dan kekili yang seimbang. Titik manisnya adalah beberapa inci di hadapan jari utama anda apabila menggenggam kekili anda. Jika pakaian anda tidak seimbang, anda akan melawannya, dan ini bermakna anda akan cepat letih.

Kekili lalat air masin hendaklah dimesin dan dianodkan dengan sandaran Dacron 200 ela sepanjang 200 paun adalah sesuai. Arbors pertengahan atau besar membantu mengumpulkan garisan apabila ikan berpusing dan berlari ke arah anda, dan seretan cakera lebih disukai. Pemegang dayung adalah satu kelebihan.

Talian Memancing Melayari

Tali pancing mono berjalin seperti Power Pro atau wayar Spider mendapat sambutan kerana menawarkan ketahanan lelasan daripada pasir, cengkerang dan batu. Garisan mono berjalin juga tidak terdedah kepada haba atau cahaya matahari, dan diameternya yang lebih nipis bermakna anda boleh menyimpan lebih banyak garisan pada gelendong juga.

Untuk pancing lalat air masin, tali pancing terapung, perantaraan, hujung sinki dan lebih cepat tenggelam semuanya mempunyai detiknya. Padankan tali anda dengan kedalaman air yang anda memancing. Jika anda terpaksa mengemas dua garisan, bawa garisan terapung untuk kerja permukaan dan kepala penembakan tenggelam yang lebih pantas untuk lubang yang lebih dalam. Jika anda terpaksa mengemas hanya satu barisan, gunakan garisan terapung kerana anda boleh memancing lalat dengan mata utama atau mencubit beberapa pukulan berpecah untuk mendapatkan kedalaman tambahan.

Sesetengah kawasan memerlukan lesen memancing air masin, dan jika anda memerlukannya dapatkannya di sini.

Padankan peralatan anda dengan perikanan anda dan anda akan menghabiskan lebih banyak masa menangkap!


Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *