Peralatan asas memancing terbang

Peralatan memancing terbang untuk pemula boleh kelihatan menakutkan. Senarai semak peralatan memancing terbang untuk peminat sejati mungkin panjang jadi kos peralatan memancing terbang boleh menjadi kebimbangan juga. Walau bagaimanapun, peralatan paling asas untuk memancing terbang jatuh ke dalam tiga kategori, dan dengan sedikit membeli-belah, seseorang malah sepatutnya dapat mencari diskaun peralatan memancing terbang.

1. Batang Lalat

Ini adalah peralatan paling penting yang diperlukan untuk memancing. Batang berputar standard tidak akan memotongnya. Mana-mana panduan peralatan memancing lalat akan menggambarkan joran lalat sebagai sangat lentur, direka bentuk untuk melentur, membengkok dan memuatkan untuk membantu menggerakkan lalat tanpa berat pada jarak yang jauh. Semasa mencari peralatan memancing lalat awal ini untuk pemula, simpan bajet dalam fikiran dan jangan hanya membeli joran pertama yang anda lihat. Jika kedai peralatan menawarkan peralatan memancing terbang untuk dijual, pertimbangkan perasaan pelbagai joran lalat dan cara ia sepadan dengan spesies sasaran anda. Peralatan memancing terbang terbaik boleh mahal, dan berbaloi, tetapi jangan tiup semuanya di sini. Anda masih mempunyai beberapa item lagi dalam senarai memancing terbang anda…

2. Talian Terbang

Seperti garis unik ini. Pertama, garis lalat perlu sepadan dengan berat batang lalat. Kemudian, terdapat variasi dalam tirus, kadar tenggelam garis, dan sebagainya. Apabila menangani peralatan memancing terbang terbaik untuk pemula, untuk talian terbang, jangan terlalu mengkhususkan lagi. Penggunaan umum, WF (berat ke hadapan), garis terapung akan menjadi tempat yang baik untuk bermula. Tippet semacam diperlukan untuk menyertai fly line untuk memikat. Talian penghubung ini akan menjadi lebih berguna sebagai peralatan memancing terbang apabila pengalaman diperoleh, tetapi untuk pemula, garisan monofilamen ringan dari pakaian berputar anda harus berfungsi. Beberapa kit pemula memancing terbang sudah mempunyai tippet yang disambungkan ke talian terbang, sedia untuk digunakan.

3. Lalat

Kemudian, sudah tentu, anda akan memerlukan sesuatu yang menarik untuk diikat pada hujung baris khas itu. Peralatan untuk memancing terbang ini sangat berbeza-beza, bergantung pada apa yang anda cuba tangkap, dan di mana anda cuba menangkapnya. Bulu dan sejenisnya yang diikat pada mata kail kecil mampu meniru walaupun serangga yang paling kecil untuk mengejek ikan yang cerewet. Ramai pemancing akhirnya mendapati keperluan untuk melabur dalam peralatan mengikat memancing. Walau bagaimanapun, pemula, yang menyasarkan sunfish, akan mendapati bahawa ikan ini biasanya akan berpuas hati dengan sebarang lalat murah, terutamanya jika ia bermakna mengalahkan ikan lain kepadanya.

Kumpul senarai pendek peralatan memancing terbang ini dan, bersama-sama dengan lesen memancing, anda akan menuju ke pengalaman memancing baharu. Apabila keyakinan anda bertambah dengan teknik ini, begitu juga senarai peralatan tambahan seperti waders, jaring pendaratan, dan mungkin rompi. Tetapi ini juga, boleh menjadi sangat menyeronokkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *