Penyertaan Ujian Kuda Pau 2022 termasuk 31 penunggang British antara 51 kuda

 • Tom McEwen, Pippa Funnell dan Ros Canter adalah antara pelumba yang akan berbaris di Les 5 Etoiles de Pau CCI5* di Perancis (27-30 Oktober). Lima puluh satu kombinasi kuda dan penunggang membuat senarai penyertaan Percubaan Kuda Pau, mewakili 11 negara, dengan juara Olimpik, dunia dan Eropah antara pemain permulaan.

  Tom, yang memenangi Pau di Toledo De Kerser pada 2019, telah menyertai dua tunggangan untuk acara itu di Bob Chaplin (gambar), yang tidak bernasib baik dalam percubaan lima bintang pertamanya di Luhmühlen awal tahun ini apabila Tom terjatuh lewat dalam kursus selepas pasangan itu melencong dari garisan mereka dan melompat bahagian tinggi sudut berus apabila seekor anjing berlari ke trek, dan Braveheart B. Tom juga jatuh dengan yang terakhir pada penampilan sulung lima bintangnya di Luhmühlen, jadi dia sudah pasti akan mencari penebusan di Pau.  Pippa Funnell menyertai untuk menunggang pemenang Burghley 2019 miliknya MGH Grafton Street, manakala Ros Canter akan memandu debutan lima bintang Rehy Royal Diamond.

  Penyertaan British Pau Horse Trials yang lain termasuk Kirsty Chabert (Klasik VI), David Doel, yang membuat penampilan sulung yang mengagumkan di Badminton awal tahun ini (Ferro Point dan Galileo Nieuwmoed), Emily King (Valmy Biats), 2021 Luhmühlen lima- pemenang bintang Mollie Summerland dan Charly Van Ter Heiden, Izzy Taylor (Happy Days and Monkeying Around) dan Bubby Upton (Cannavaro).

  Jonelle Price, pemain nombor dua dunia menyertai ujian Pau Horse Trials dengan Grappa Nera, manakala kontinjen Perancis yang kuat terdiri daripada sembilan kombinasi akan diketuai oleh bekas pemenang Pau Nicolas Touzaint, yang akan menunggang Absolut Gold HDC, dan Maxime Livio, yang bersedia untuk bermula pada Carouzo Bois Marotin.

  Wakil tunggal Australia ialah Kevin McNab (Willunga), manakala Jerman juga hanya mempunyai seorang wakil dalam bentuk Anna-Katharina Vogel (DSP Quintana P).

  Akan ada dua pelumba dari AS: Katherine Coleman (RLE Limbo Kaiser) dan Caroline Martin (Islandwood Captain Jack).

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *