Penyelidikan sesak pita hidung baharu dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Penyelidikan baru tentang ketegangan ikat hidung

  Ekuestrian Kanada (EC) telah menerbitkan hasil projek pengukur pita hidungnya, yang dilaksanakan dengan tujuan melaksanakan peraturan yang mencerminkan cadangan saintifik; bahawa ikat hidung kuda “tidak sepatutnya cukup ketat untuk menghalang peletakan dua jari dewasa di antara ikat hidung dan satah hidung bahagian hadapan”. Sebagai sebahagian daripada steward penyelidikan mengukur kekencangan 551 ikat hidung merentasi 32 pertandingan menggunakan tolok tirus International Society for Equitation (ISES), alat yang mengukur ruang antara pita hidung dan satah hidung dengan tepat. Lebih 1,500 ahli EC turut mengambil bahagian dalam tinjauan mengenai kesesuaian pita hidung – dan perubahan peraturan yang berpotensi.

  Baca penemuan penyelidikan dan rancangan EC untuk dilakukan seterusnya  2. Apakah sukan kuda yang perlu dipelajari daripada industri lain

  kad keahlian plastik

  Sektor ekuestrian mesti belajar daripada industri lain dan mewujudkan kepercayaan awam, jika ia ingin mengekalkan lesen sosialnya untuk beroperasi, menurut kertas kajian rakan sebaya yang diterbitkan dalam Haiwan. Kajian semula itu mengetengahkan isu yang dihadapi oleh industri termasuk perlombongan, perikanan, perhutanan – dan aktiviti berkaitan haiwan seperti perlumbaan anjing greyhound, akuarium dan zoo – dan membincangkan bagaimana isu ini berkaitan dengan ekuestrianisme. Ketua eksekutif Kebajikan Kuda Dunia Roly Owers memberitahu H&H tujuan semakan adalah untuk menghasilkan kertas komprehensif yang memfokuskan kepada perkaitan lesen sosial dalam ekuestrianisme: “Adalah penting untuk menekankan bahawa penerimaan orang ramai bukan hanya untuk sukan berkuda; industri dan sektor yang berbeza mempromosikan dan melindungi lesen sosial mereka adalah sesuatu yang melalui pelbagai aktiviti. Kita perlu melihat apa yang boleh kita pelajari daripada industri lain ini.”

  Ketahui lebih lanjut tentang penemuan semakan

  3. Festival Cheltenham kekal selama empat hari

  Gloucestershire , United Kingdom - 16 Mac 2022; Jockey Charlie Deutsch meraikannya selepas menunggang L'Homme Presse untuk kemenangan dalam Brown Advisory Novices' Chase pada hari kedua Festival Lumba Cheltenham di Prestbury Park di Cheltenham, England. (Foto Oleh Seb Daly/Fail Sukan melalui Getty Images)

  Perbincangan mengenai kemungkinan melanjutkan Festival Cheltenham untuk berlangsung selama lima hari dari 2024 telah menjadi sia-sia. Berikutan perundingan dan analisis yang meluas, The Jockey Club telah memutuskan adalah demi kepentingan Festival untuk kekal sebagai mesyuarat empat hari. Ian Renton dari Kelab Joki, yang mengendalikan Balapan Lumba Kuda Cheltenham, menjelaskan: “Sementara kami meneroka faedah kewangan dan peluang untuk menjangkau khalayak baharu, kami juga menemui beberapa titik balas untuk ini. Contohnya adalah jelas bahawa ia akan mencabar dari perspektif pengurusan turf, tanpa kerja lanjut di trek, dan secara seimbang kami masih merasakan 28 perlumbaan dalam tempoh empat hari adalah format yang betul.”

  Ikuti perkembangan terkini dengan semua berita menjelang The Festival

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *