Penjagaan Kuku Musim Panas | Breeches.com

Di kebanyakan bahagian Amerika Syarikat, musim panas bermakna panas dan banyak matahari. Keadaan ini juga menyebabkan tanah menjadi kering dan keras. Apabila kuda anda menginjak lalat atau berjalan melalui habuk, kuku mereka menjadi sama keras dan kering seperti tanah. Malangnya, ini juga bermakna ia menjadi rapuh dan mudah retak. Menghentak lalat yang berulang kali boleh memecahkan bahan kuku yang berharga dan gegaran tambahan boleh menyebabkan sakit kuku. Kuda anda juga berkemungkinan besar mendapat lebam batu pada musim panas.

Nasib baik, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan kuda anda daripada mengalami sakit kuku pada musim panas ini. Selain itu, kita akan bercakap tentang minyak kuku terbaik untuk kuku kering.

Berhenti Menghentak dengan Kasut Terbang

kasut terbang untuk perlindungan kuku, kuda teluk meragut di padang rumput hijau

Pernahkah anda melihat kuda keluar di paddock pada musim panas terus menghentak kaki mereka? Kuda menghentak-hentakkan kakinya untuk menghalau lalat yang berkumpul di sekeliling kaki mereka. Malangnya, hentakan berulang kali ini memberi kesan buruk pada kuku mereka.

Pada musim panas, tanah biasanya keras, berdebu dan kering. Apabila kuda anda menghabiskan hari mereka menghentak kaki, ia menyebabkan banyak gegaran pada kuku dan struktur dalaman. Lama kelamaan, hentakan ini boleh menyebabkan mereka mengembangkan kuku yang sakit. Apatah lagi ia juga menyebabkan mereka mengalami lebam batu kerana mereka boleh memijak batu.

Nasib baik, anda boleh mengurangkan hentakan kuda anda dan melindungi kuku mereka dengan set but terbang yang bagus. But fly ialah but mesh ringan yang menutupi kaki kuda anda dari lutut ke kuku. Mereka mencipta penghalang fizikal antara kuda anda dan lalat yang menggigit menjengkelkan supaya mereka tidak boleh mendarat dan mengganggu kuda anda.

The Bungkus Kaki Lalat TuffRider jangan hanya melindungi kuda anda daripada lalat- mereka juga mempunyai manfaat tambahan perlindungan UV. Jaringnya cukup kukuh untuk berdiri untuk haus dan lusuh, tetapi ringan dan bernafas untuk mengelakkan kaki kuda anda daripada terlalu panas di bawah sinar matahari musim panas. Empat penutup cangkuk dan gelung tahan lama menghalangnya daripada bergerak atau tergelincir semasa keluar mengundi.

Minyak Kuku untuk Kuku Kering

minyak kuku

Minyak kuku boleh membantu mengembalikan kelembapan pada kuku yang kering dan juga mencegah atau merawat jangkitan seriawan. Seperti perbezaan antara sekeping roti segar dan roti basi, kuku yang lembap lebih fleksibel. Semakin fleksibel kuku kuda anda, semakin kecil kemungkinan mereka retak dan lebam.

Minyak kuku terbaik untuk kuku kering ialah Lincoln Intensive Hoof Moisturizer. Pelembap kuku ini berfungsi pada beberapa tahap berbeza untuk memerangi jangkitan bakteria dan memberi kehidupan baharu kepada kuku kering. Berteknologi maju untuk penghidratan semula kuku yang kering dan rapuh yang berkesan, pelembap kuku ini diperkaya dengan asid amino Keratin semulajadi dan Gliserin dan Minyak Bunga Matahari untuk mengimbangi semula dan mengoptimumkan kelembapan kuku untuk kekuatan dan kelenturan maksimum. Selain itu, tidak seperti beberapa minyak kuku yang lain, Pelembap Hoof Intensif Lincoln telah menambah agen antibakteria untuk mengurangkan pertumbuhan bakteria dalam rekahan dan celah. Sama sekali produk berkualiti, penggunaan yang kerap membantu mengelakkan keretakan yang disebabkan oleh gegaran.

Kuatkan Kuda Kuda Anda Dari Dalam

suplemen kuku

Ia boleh mengecewakan untuk melihat kuku kering rapuh kuda anda retak dan merosot. Semasa anda menggunakan minyak kuku terbaik untuk kuku kering di bahagian luar, anda juga boleh membantu kuku kuda anda pulih dari dalam. Suplemen yang betul boleh membantu kuda anda menumbuhkan tanduk kuku yang lebih kuat yang mungkin dapat menahan ujian musim panas dengan lebih baik.

Kekuatan Berganda Formula Farrier ialah suplemen kuku berkualiti tinggi yang mengandungi nutrien penting seperti fosfolipid, asid lemak omega dan protein asid amino penting. Digabungkan, semua nutrien ini membantu kuda anda mengembangkan protein struktur dan tisu penghubung yang kuat yang penting untuk struktur kuku yang sihat. Sangat sedap, Kekuatan Berganda Formula Farrier mudah ditambah sebagai salutan teratas pada suapan kuda anda, atau di tempat yang sesuai.

Penjagaan Sakit Kuku

pembungkusan kuku

Walaupun anda telah melakukan segala yang anda boleh untuk merawat kuku kuda anda yang kering dan rapuh, anda tidak boleh sentiasa bersaing dengan kerosakan dari tanah yang keras pada musim panas. Jika kuda anda mengalami sakit kuku, adalah penting untuk mencari simptom sakit kuku supaya anda boleh memulakan rawatan lebih awal.

Tanda-tanda pertama sakit kuku adalah sangat kecil dan mudah terlepas. Kuda anda mungkin berdiri dengan satu kuku depan keluar di hadapan yang lain. Anda mungkin perasan bahawa ia lebih lembut di tanah berbatu daripada biasa, tetapi bunyi sempurna di pasir lembut arena tunggangan. Apabila anda mula menyedari kepincangan semasa menunggang atau di padang rumput, kemungkinan besar mereka telah membina ke arah kuku yang sakit untuk seketika. Nasib baik, anda boleh mengambil tindakan segera untuk mengurangkan kesakitan pada kuku kuda anda.

Pertama, anda harus sentiasa menghubungi doktor haiwan anda apabila kuda anda tempang, supaya anda boleh membangunkan pelan rawatan yang diluluskan oleh DVM. Sebaik sahaja anda telah membangunkan pelan penjagaan kuku dengan doktor haiwan anda, dapatkan Pembungkusan Kusyen Kusyen Ajaib.

Kusyen Ajaib adalah satu-satunya produk pembungkusan kuku di pasaran yang sebenarnya telah terbukti dapat mengurangkan haba di kuku kuda anda. Selain itu, ia mula berfungsi untuk melegakan kesakitan dan panas pada kuku kuda anda dalam masa sejam. Direka untuk melegakan simptom gegaran dan trauma kuku, ia juga membunuh dan mencegah jangkitan kuman dan kulat. Anda boleh menggunakannya sebagai pembungkusan kuku mengikut keperluan, atau pengangkut anda boleh membungkusnya di bawah kasut dan pad dan biarkan di tempatnya untuk keseluruhan kitaran kasut.

Pergi ke Breeches.com untuk Semua Keperluan Penjagaan Summer Hoof Anda

Apabila anda melihat kuda anda menginjak lalat dan mematahkan kepingan kukunya semasa mereka melakukannya, mudah untuk berasa kecewa dan tidak berdaya. Dengan gabungan produk penjagaan kuku musim panas yang betul, anda boleh mengambil tindakan positif dan berusaha untuk memerangi kesan tanah musim panas yang kering. Kami menawarkan koleksi produk penjagaan kuku yang berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan, termasuk minyak kuku terbaik untuk kuku kering.

Klik di sini untuk membeli produk penjagaan kuku kami.

Untuk mengetahui tentang penjagaan kuku sepanjang musim, klik di sini.

Komen akan diluluskan sebelum dipaparkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *