Penjagaan Kuda untuk Kuda Jejak

Ramai penunggang denai tidak sabar untuk jatuh dengan rasa teruja, kerana musim luruh adalah musim yang sangat baik untuk menunggang denai. Udaranya segar dan sejuk tanpa panas matahari musim panas yang menindas. Selain itu, dedaunan musim luruh yang berubah-ubah mencipta pemandangan yang indah di kebanyakan Amerika Syarikat. Untuk menikmati terbaik musim tunggangan denai musim luruh yang akan datang, adalah penting untuk menyediakan kuda denai anda supaya anda boleh berlumba.

Penjagaan kuku untuk kuda jejak sangat berbeza-beza bergantung pada sama ada mereka bersepatu atau tidak berkaki ayam, mempunyai kaki yang kuat secara semula jadi atau memerlukan sedikit bantuan, dan belanjawan individu dan pengurusan yang stabil. Walau bagaimanapun anda sedang menjaga kaki kuda anda, petua berikut akan membantu anda memastikan kuku kuda anda kuat dan sihat untuk musim menunggang denai yang akan datang.

The Barefoot Trail Horse

kuda jejak berkaki ayam

Banyak kuda jejak boleh pergi berkaki ayam dengan sangat selesa. Kuku cekung semulajadi memberikan daya tarikan dan cengkaman yang hebat. Selain itu, kuda berkaki ayam mampu mengembang dan mengecutkan kuku semasa mereka berjalan, yang meningkatkan aliran darah dan menggalakkan perkembangan kuku yang kuat dan sihat. Walau bagaimanapun, sama ada kuda anda boleh berkaki ayam atau tidak semasa menunggang denai bergantung pada lokasi anda, genetiknya dan rejim penjagaan kuku anda.

Berkaki ayam mungkin baik apabila menunggang jejak di kawasan berpasir dengan pijakan lembut; walau bagaimanapun haus dan lusuh pada kuku meningkat dengan ketara apabila denai menunggang di atas batu dan konkrit. Selain itu, tidak semua kuda dapat menumbuhkan kuku yang kuat kerana genetik yang lemah atau kekurangan zat makanan pada usia muda.

Selain itu, kuda jejak berkaki ayam mungkin memerlukan beberapa pengurusan kuku tambahan. Penunggang kuda mungkin perlu menggunakan perapi kuku dan berhati-hati melihat keretakan dan patah kerana tapaknya tidak akan dilindungi. Diet rendah gula dan sebanyak mungkin kehadiran akan membantu kuda jejak kaki berkaki ayam untuk tumbuh kuku yang kuat dan sihat.

Untuk kuda jejak tanpa alas kaki, kami mengesyorkan produk berikut:

Kuda Jejak Shod

kasut jejak kuda

Kasut kuda jejak anda boleh menjadi strategi penjagaan kuku yang sangat baik untuk kuda dan pemilik yang betul. Ia lebih mahal dari segi bil farrier, namun kasut keluli adalah cara yang sangat popular untuk melindungi kaki kuda anda daripada sebarang batu dan tanah keras yang mungkin anda temui semasa menunggang jejak.

Sama seperti kuda jejak berkaki ayam, kuda jejak kasut juga mempunyai beberapa keperluan unik. Semasa perjalanan denai, but loceng harus digunakan untuk mengelak daripada menarik kasut. Jika kuda yang biasanya bersarung kehilangan kasut, ia boleh menjadi sangat sakit kerana mereka tidak akan digunakan untuk menunggang tanpa perlindungan tambahan. Bawa but kuku yang dipasang dengan baik sekiranya kuda anda menarik kasut semasa menunggang jejak supaya anda boleh terus melindungi kuku tanpa kasut mereka dan menunggang pulang.

Ambil langkah pencegahan untuk memastikan kuku kuda anda sihat sebelum perjalanan denai dan sebagai sebahagian daripada rutin dandanan biasa anda. Sesetengah kuda berkasut lebih berkemungkinan mendapat jangkitan sariawan atau kulat kerana kasut kuda lebih cenderung untuk menahan kotoran, lembapan dan bakteria dekat dengan tapak kaki. Gunakan rawatan anti-kulat pencegahan secara tetap dan sediakan rawatan khusus seriawan sekiranya anda memerlukannya. Sapukan pelembap kuku berkualiti tinggi pada kaki semasa cuaca kering, kerana ini membantu mengekalkan kuku fleksibel dan memegang kasut.

Untuk kuda kasut, kami mengesyorkan produk berikut:

But Hoof untuk Perlindungan Liputan Penuh

but kuku untuk menunggang jejak

But hoof adalah alat yang mesti ada untuk mana-mana penunggang jejak yang serius. Mereka bukan sahaja boleh memberikan perlindungan seperti yang diperlukan untuk kuda berkaki ayam dan menggantikan kasut yang hilang dalam kuda berkasut, tetapi mereka juga menawarkan perlindungan perlindungan penuh.

Menunggang denai boleh berbahaya kerana kuda dan penunggang meliputi kawasan yang kasar. Batu dan kayu mudah dikikis dan kadangkala menusuk mentol tumit dan katak kuda anda yang terdedah. Kasut berkuku adalah pilihan terbaik untuk penunggang kuda yang ingin melindungi keseluruhan kuku kuda mereka, bukan hanya satu-satunya.

Banyak but berkuku menutupi kuku dari tapak kaki hingga ke pastern. Sebagai contoh, yang But Cavallo Trek Hoof mempunyai perisai atas nilon dan getah yang kuat yang melilit kuku kuda dan diikat dengan velcro dan tali. Bahagian dalam mempunyai rim untuk melegakan tekanan pada tapak kaki, palang dan katak. Digabungkan, kedua-dua ciri ini menawarkan pakej lengkap dan perlindungan liputan penuh dari belakang ke hadapan, atas ke bawah dan sisi ke sisi.

Penjagaan Kuku Dari Dalaman Luar

makanan tambahan untuk kuda jejak

Tidak kira berapa banyak pembalut kuku, rawatan anti-kulat, kasut kuda dan but kuku yang anda letakkan pada kaki kuda anda, hakikatnya ialah sesetengah kuda tidak menumbuhkan kuku yang berkualiti baik. Walaupun pepatah lama, “tiada kuku, tiada kuda” adalah benar, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk menggalakkan kuda anda menumbuhkan tanduk kuku yang lebih baik.

Menambah makanan tambahan kuku berkualiti tinggi pada makanan biasa kuda anda memastikan bahawa mereka menerima nisbah vitamin dan mineral yang betul untuk menumbuhkan kuku yang lebih sihat. Tidak semua suplemen hoof dicipta sama. Pilih satu yang disokong oleh syarikat yang mempunyai reputasi yang sangat baik.

Kekuatan Berganda Formula Farrier telah dicipta oleh Life Data Labs untuk membantu kuda menumbuhkan kuku yang lebih baik, daripada anak cerai hingga dewasa. Pembalut atas yang sedap ini membekalkan nutrien, seperti fosfolipid, asid lemak omega dan protein asid amino, untuk membolehkan kuda membina protein struktur dan tisu penghubung yang kuat yang penting untuk struktur dan pertumbuhan kuku yang sihat. Kekuatan Berganda Formula Farrier mempunyai dua kali ganda kepekatan nutrien berbanding Formula Farrier asal untuk kuku yang lebih sihat, lebih cepat.

Beli Penjagaan Hoof untuk Kuda Jejak Anda

kuda jejak, menunggang jejak pada waktu matahari terbenam

Sama ada kuda jejak anda berkaki ayam atau bersepatu, mempunyai kuku yang menghancurkan batu atau agak lembut, kami mempunyai semua bekalan yang anda perlukan untuk memastikan kuda anda sihat dan gembira di Breeches.com. Daripada salap dan krim topikal kepada rawatan anti-kulat untuk memberi makan melalui pemakanan untuk kuku yang kuat, kami berusaha untuk menawarkan semua produk yang diperlukan oleh penunggang kuda.

Klik di sini untuk membeli pilihan produk penjagaan kuku kami sekarang.

Klik di sini untuk mengetahui lebih banyak petua menunggang denai.

Komen akan diluluskan sebelum dipaparkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *