Pengembaraan memancing keluarga kami di Idaho

Di Pergunungan Sierra Idaho adalah salah satu bandar terbaik di negeri ini, bandar Stanley. Ini adalah komuniti kecil yang menempatkan kira-kira 60 penduduk, yang pada musim bunga, musim panas dan musim luruh, menarik ramai pengunjung kerana ia menawarkan sukan air terbaik seperti arung jeram, berperahu, ski air, meluncur dayung, berkayak, berenang , dan terutamanya memancing. Stanley mempunyai semuanya untuk pencinta air!

Berkhemah bersama anak-anak berada dalam senarai baldi musim panas kami tahun ini. Pengakuan: Anak-anak kita tidak pernah berkhemah! Apabila kami mengetahui tentang Stanley, kami tahu ini akan menjadi tempat yang sesuai untuk kami. Ia menawarkan semua yang kami suka: gunung, alam semula jadi, mendaki, sungai, tasik dan memancing!

Stanley adalah rumah kepada trout pelangi, ikan putih gunung, dan salmon chinook antara lain. Sungai Salmon sepanjang lebih daripada 900 batu, dan nelayan berpusu-pusu ke sana semasa musim bunga untuk menangkap Salmon. Sekarang anda tahu mengapa ia dipanggil Sungai Salmon!

Kami menghabiskan beberapa hari berkhemah di Stanley, bersebelahan tasik dan berpeluang menaiki bot di Sungai Salmon, berkayak dan memancing di perairan Tasik Stanley, kami juga terbang memancing di Sungai Salmon. Untuk ke sana, kami menggunakan peta interaktif Let’s Go Fishing untuk mencari tempat terbaik untuk memancing di Stanley, serta kedai memancing dan pemandu memancing.

Kami berkhemah untuk hari lahir Paul, dan dia sentiasa ingin belajar cara menerbangkan ikan, jadi saya memutuskan untuk mencari panduan untuk memberinya pelajaran memancing.

Saya akan membenarkan Paul memberitahu anda tentang pengalaman memancingnya:

Pemandu memancing terbang, Troy dengan Sawtooth Adventure Co., sangat berpengetahuan, bukan sahaja mengenai teknik dan lokasi memancing terbang, tetapi juga spesies ikan tempatan. Hanyut menyusuri Sungai Salmon, kami seronok belajar tentang sejarah tempatan Stanley, pelbagai jenis ikan, kitaran hidup serangga dan cara ia mempengaruhi tabiat pemakanan ikan dan banyak lagi. Ia adalah lawatan memancing yang menyeronokkan, mendidik dan santai yang saya akan mengesyorkan kepada sesiapa sahaja. Selain itu, sebagai orang baru dalam memancing, saya suka cara Troy meluangkan masa untuk mengajar saya teknik dan membantu saya meningkatkan pelakon saya sepanjang hari. Saya kini seorang nelayan lalat!

Selepas berakit di sungai, mereka meminjamkan kami kayak kembung selama beberapa hari untuk anak-anak memancing di Tasik berhampiran Stanley. Mereka hanya menangkap kayu, tetapi ia adalah latihan yang bagus untuk mereka dan kami suka melihat mereka memancing secara bebas. Mereka meminta kami bangun awal untuk memancing! Betapa menakjubkannya itu?

Masa kami di Stanley adalah sempurna untuk berkhemah dan memancing. Kami suka bersama keluarga dan berhubung semula dengan alam semula jadi! Kami fikir kami perlu melakukan ini lebih kerap!

Apakah tempat kegemaran anda untuk memancing dan berhubung dengan alam semula jadi? Kami ingin mendengar tentang tempat kegemaran anda untuk berkhemah, menaiki bot dan memancing!


Anda mungkin juga berminat

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa dan Paul Hunt ialah pasangan suami-isteri yang mengembara ke seluruh dunia sepenuh masa bersama empat anak mereka, bersekolah dunia semasa mereka pergi. Mereka suka menjalani kehidupan pengembaraan dan belajar semua yang mereka boleh bersama-sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *