Penerima Pertama ialah pemenang kuda lumba SEIB 2022 untuk menunggang kuda

 • Katie Jerram-Hunnable tidak dapat menahan sebak apabila dia dipanggil ke hadapan untuk merebut kejuaraan Kuda Lumba Menunggang Kuda 2022 SEIB pada hari pertama Pertunjukan Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS), menunggang The King’s First berusia lima tahun Penerima.

  Sebelum ini dimiliki oleh penternaknya, The Queen, First Receiver layak untuk HOYS di Burghley Horse Trials dan merupakan pemenang cincin persembahan terakhir Baginda sebelum beliau meninggal dunia.  “Ketika saya mula-mula menunggang untuk Duli Yang Maha Mulia 20 tahun yang lalu, dia berkata dia mahu memenangi HOYS dengan keturunan rumah, dan akhirnya saya melakukannya untuknya,” kata Katie yang penuh emosi, yang telah menamatkan naib juara di HOYS untuk The Ratu pada empat kesempatan berbeza. “Saya, seperti seluruh dunia, sangat kecewa apabila Baginda mangkat. Dia mempunyai begitu banyak minat untuk kuda, dan satu perkara yang dia mahu lakukan adalah untuk menang di sini dengan kuda yang dibiakkannya. Saya sangat gementar sebelum kelas kerana penantian; Saya hanya mahu melakukan kerja itu dengan betul untuknya.”

  The New Approach bay gelding telah keluar dari latihan perlumbaan selama 18 bulan. Dia dilatih oleh Sir Michael Stoute dan telah memenangi lima daripada tujuh perlawanan musim ini di gelanggang persembahan.

  “Kami sedang mencari tunggangan yang bertatasusila, yang ringan di tangan dan juara menyampaikannya,” kata hakim pelumba Magnus Nicholson. “Untuk membawa kuda-kuda ini beraksi di sini adalah satu pencapaian yang menakjubkan, lebih-lebih lagi memandangkan tekanan atmosfera dan keluasan arena. Ia banyak bertanya kepada mereka.”

  Tempat kedua dalam final SEIB Racehorse to Riding Horse 2022 ialah seorang lagi berusia lima tahun, Tracey Bailey menunggang sendiri dan Chris Graham’s Debt Of Honor, yang juga sedang berlatih dengan Sir Michael Stoute. Oleh Kyllachy, gelding bay layak untuk HOYS di Pusat Ekuestrian Onley.

  Sarah Gwilliam dan Sar Cassidy-Hill Imperial Ruby menduduki tempat ketiga.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *