Penambahbaikan Proses Permit FWS Dapat Membantu Melindungi Helang Semasa Memajukan Projek Tenaga Boleh Diperbaharui

Perkhidmatan Ikan dan Hidupan Liar AS (FWS) telah diumumkan mencadangkan perubahan kepada proses membenarkannya untuk pengambilan sampingan helang dan sarang helang. Peraturan yang dicadangkan itu akan mewujudkan permit am untuk penjanaan tenaga angin dan projek infrastruktur talian elektrik, serta gangguan pembiakan Bald Eagles dan Bald Eagle sarang, dengan matlamat untuk memberi insentif kepada lebih banyak projek agar mematuhi Perlindungan Helang Botak dan Emas. Bertindak (Eagle Act) dan melaksanakan langkah-langkah mitigasi.

“Burung memberitahu kami bahawa perubahan iklim adalah ancaman terbesar yang mereka hadapi, jadi adalah penting untuk kami terus memulihara dan melindungi helang sambil mengembangkan tenaga dan transmisi boleh diperbaharui untuk mencapai pelepasan sifar bersih. Kami menyokong konsep mewujudkan permit am di bawah Akta Perlindungan Helang Botak dan Emas untuk operasi angin dan talian kuasa yang memberi kesan kepada helang. Jika dilakukan secara bertanggungjawab, proses ini boleh mencapai pemuliharaan helang yang dipertingkatkan dan program membenarkan yang lebih baik,” kata Garry George, pengarah Inisiatif Tenaga Bersih Persatuan Audubon Kebangsaan. “Kami menghargai Perkhidmatan Ikan dan Hidupan Liar AS yang memulakan proses dengan peraturan yang dicadangkan ini, dan kami akan berusaha untuk memastikan hasil akhir membantu memajukan pemuliharaan Bald Eagles dan Golden Eagles dan memenuhi piawaian pemeliharaan yang diperlukan Akta Helang.”

Bald Eagle, hak cipta Glyn Sellors, daripada galeri burung selancar

Audubon sangat menyokong tenaga boleh diperbaharui—termasuk tenaga suria, angin dan geoterma—yang diletakkan dan dikendalikan dengan betul dengan cara yang mengelakkan, meminimumkan dan mengurangkan kesan negatif terhadap burung, hidupan liar lain dan tempat yang mereka perlukan sekarang dan pada masa hadapan. Lebih lanjut mengenai dasar Audubon mengenai tenaga boleh diperbaharui boleh didapati di sini: https://www.audubon.org/conservation/climate-renewables.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *