penamat 10 terbaik untuk pelumba British

 • Oliver Townend menghasilkan pusingan tanpa kesalahan dalam acara lompatan Mars Maryland 5 Star petang tadi (16 Oktober) untuk mendapatkan tempat ketiga dengan As Is pemasa pertama lima bintang.

  Pelumba Inggeris itu menunggang pusingan ke hadapan dan kelabu Sir John Peace berusia 11 tahun bertindak balas untuk meninggalkan semua pagar di atas trek Ken Krome.  “Saya gembira dengan dia, jelas sekali,” kata Oliver. “Dia dibeli awal tahun ini oleh majikan baharu saya, keluarga Peace di Team Caunton. Ini kali pertama saya mempunyai pekerjaan sejak saya berumur 21 tahun jadi untuk menyampaikan keputusan untuk orang yang menggaji saya buat kali pertama tahun ini adalah sangat istimewa bagi saya.

  “Kami fikir dia mampu melakukan ini, tetapi anda tidak pasti, ia bertaraf lima bintang dan apa sahaja boleh berlaku. Dia keluar agak hijau dan berhati-hati semalam dan saya fikir malam tadi, ‘Saya harap dia berhati-hati melompat seperti dia merentasi negara.’

  Oliver mengambil alih tunggangan As Is selepas dia menduduki tempat kelima di Blenheim Horse Trials selama empat bintang bersama Andrew Nicholson tahun lepas, selepas itu Andrew mengumumkan dia berundur daripada pertandingan peringkat tertinggi. Warga Britain itu sebelum ini telah mengambil alih beberapa kuda daripada Andrew, termasuk Armada naib juara Ujian Kuda Badminton 2014.

  Pemain nombor tiga dunia Oliver menambah: “Saya sebenarnya merasakan sedikit tekanan hari ini – saya berkata kepada Andrew bahawa saya tidak merasakan tekanan terhadap Armada kerana kita semua tahu dia telah memusnahkan tempat itu, tetapi mengetahui saya berada dalam pelompat yang baik, itu terpulang kepada saya untuk tekan butang kanan dan dapatkan jarak yang betul. Dia sangat istimewa di gelanggang hari ini dan sangat istimewa untuk pasukan Caunton dan pasukan saya di rumah untuk memiliki kuda berkaliber ini.

  “Saya fikir mereka pastinya telah menetapkan pendirian mereka dari segi fakta bahawa saya telah mempunyai dua kuda baharu pada bintang lima bintang untuk Caunton tahun ini dan mereka berdua telah menduduki 10 teratas. [the other being Lukas, eighth at Luhmühlen]. Ia adalah permulaan yang sangat baik untuk tugas saya dan kami mempunyai beberapa kuda muda yang cantik di belakang ini, jadi semoga ia bertahan lama.”

  Rakan Brit Harry Meade juga tidak menambah apa-apa pada markahnya hari ini dalam acara lompatan Bintang 5 Maryland dan naik dari tempat ke-15 kepada ketujuh dengan Tahyul Mandy Gray, mengulangi keputusan pasangan itu dari Maryland tahun lepas.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *