Pemancing wanita memulakan “Membuat Gelombang” di ICAST 2018

Pemancing wanita yang menghadiri ICAST berpeluang untuk berkumpul, mengambil gambar dan berkongsi cerita memancing dan berperahu antara satu sama lain dalam permulaan kempen untuk wanita “Membuat Gelombang” di gerai 60-dalam-60 RBFF. Menunjukkan sikap mereka memakai baju-t kempen dengan kata-kata seperti “Saya kapten kapal saya sendiri”, “Saya tidak takut untuk membuat gelombang” dan “Saya membuang label”, saya berhubung dengan pemancing wanita terkemuka yang membuat perubahan dalam sukan ini dan mempamerkan pengalaman mereka di media sosial. Saya cukup bernasib baik untuk berinteraksi dengan mereka dalam sosial dan lebih baik untuk mempunyai peluang unik untuk berkongsi pengembaraan terbaru kami dan bekerjasama dalam usaha masa depan secara peribadi.

Berjalan di lantai pertunjukan, nampaknya lelaki mendominasi sukan memancing, tetapi sebagai Naib Presiden Komunikasi untuk RBFF Stephanie Vatalaro menyebut “45% daripada peserta memancing baru tahun lepas adalah wanita, dan jumlah itu terus berkembang,” saya percaya adalah penting untuk kita melakukan yang terbaik untuk mempromosikan sukan memancing kepada lebih ramai wanita dan gadis di atas air dan memelihara perairan kita untuk berperahu dan memancing pada masa hadapan.

Semasa temu bual langsung Facebook ringkas di perhimpunan itu, saya ditanya soalan, “Mengapa anda fikir wanita perlu terlibat dalam memancing?” Walaupun memancing adalah sukan yang didominasi lelaki, saya sentiasa berasa selesa melihat diri saya sebagai seorang nelayan dan saya fikir adalah penting bagi wanita untuk merasakan bahawa mereka mempunyai tempat dalam sukan memancing. Saya tidak dapat memberitahu anda berapa kali saya mengalami jeda yang janggal itu apabila memberikan seseorang alamat e-mel saya, biasanya diikuti dengan rasa ingin tahu. “Memancing…maksud anda suka apa yang lelaki lakukan?” Daripada menyinggung perasaan, saya mengambil peluang ini untuk menggalakkan wanita dan kanak-kanak perempuan, yang mungkin tidak mempunyai orang penting atau saudara mara yang boleh membawa mereka keluar dan menunjukkan kepada mereka bahawa memancing adalah sukan yang sangat bermanfaat untuk semua.

Debbie Hanson, daripada SheFishes2 dibunyikan semasa suapan langsung juga. Sebagai pemancing wanita dan pemandu pancing, dia menambah, “Ini mengenai pergi ke sana, menyahmampat daripada kehidupan seharian dan pembelajaran.” Memancing memberi kami peluang untuk menjalin hubungan dengan orang yang anda memancing, setiap orang mempunyai beberapa jenis pengetahuan atau pengalaman yang boleh mereka peroleh dan setiap perjalanan ke air adalah cerita baharu untuk bank ingatan.

Selama empat hari dalam setahun, ICAST mempamerkan inovasi terkini dalam peralatan memancing, aksesori dan pakaian. Sebagai pemancing wanita dalam sukan yang didominasi lelaki, ia memberi kuasa untuk melihat wanita ini bersatu dan menyedari bahawa terdapat tempat sebenar untuk wanita dalam industri ini. Alat memancing baharu muncul dengan mempertimbangkan pemancing wanita. Sungguh menyegarkan melihat bahawa kami sebenarnya membuat perubahan dalam dunia memancing dan bot.

Ketahui lebih lanjut tentang kempen Women Making Waves dan bantu kami menyebarkan berita bahawa kami memanggil semua pemancing wanita, ibu, anak perempuan, pembuat air dan pencari pengembaraan untuk mencuba memancing! Hanya kerana kami percaya sesiapa sahaja harus ditinggalkan daripada sukan yang memberi inspirasi dan santai, seperti memancing dan menaiki bot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *