Pemancing Air Masin Menggemari Ikan Terumbu Florida

Florida tidak dikenali sebagai Ibu Kota Perikanan Dunia secara percuma. Negeri ini adalah semenanjung yang diapit oleh Teluk Mexico di barat dan Lautan Atlantik di timur dan dipenuhi dengan ekar sungai, tasik, dan kolam di seluruhnya. Memancing di air masin sangat popular kerana akses kepada terumbu karang dan bangkai kapal yang berkembang pesat di perairan negeri berhampiran pantai yang menampung banyak ikan terumbu Florida. Berikut adalah beberapa spesies kegemaran untuk memancing terumbu Florida.

Ikan Kakap Kuning

Ikan karang Florida yang cantik bercirikan ekor dan tanda kuning bercabang dalam, ikan kakap kuning dikenali sebagai salah satu ikan pemakan terbaik. Ia bersaiz kecil, bersaiz purata sekitar 10 inci yang menjadikannya tangkapan yang menyeronokkan untuk kanak-kanak.

Kerapu Goliath

Spesies ikan kerapu terkenal dengan kemahiran bertarung ala kereta api barang dan kerapu Goliath menjadi kegemaran pemancing yang ingin menguji kebolehan mereka sendiri. Sesuai dengan namanya, goliat boleh membesar sehingga 8 kaki panjang. Mereka bergerak perlahan, lebih suka menyedut mangsanya dan menelannya keseluruhan. Goliath dilarang untuk dituai tetapi membuat tangkapan yang sangat menyeronokkan.

Hogfish

Hogfish ialah ikan karang Florida yang kelihatan unik dengan keupayaan penyamaran yang luar biasa. Mereka boleh menukar warna mereka untuk bergabung dengan persekitaran mereka dan melindungi diri mereka daripada pemangsa yang lapar. Ramai nelayan tombak gemar menyasarkan ikan hogfish dan mereka membuat makanan meja yang lazat.

Barracuda

Mungkin ikan yang paling menyeramkan di laut, barakuda adalah ikan panjang, perak dengan gigi tajam dan mata manik yang boleh ditemui bersembunyi di dalam bayang-bayang. Mereka adalah ikan permainan yang luar biasa yang walaupun pemancing lalat air masin suka mengejar.

Terdapat banyak tempat yang bagus untuk pergi memancing terumbu Florida. Adalah penting untuk mengetahui peraturan untuk spesies, terutamanya jika anda bercadang untuk menyimpan beberapa untuk makan malam. Pastikan anda mendapat lesen memancing dan anda menyemak tapak web agensi ikan dan permainan negeri untuk membaca peraturan memancing Florida.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *