Pemain berusia 26 tahun merangkul plumbum dalam keadaan sukar

 • Pelumba pasukan tuan rumah, Woods Baughman merangkul pendahuluan sebagai pelumba terakhir pada hari pertama peragaan Mars Maryland 5 Star hari ini (13 Oktober).

  Pemain berusia 26 tahun itu menjaringkan 27.2 dengan sendiri dan ibu bapanya Kim dan James C’est La Vie 135, 14 tahun, walaupun beraksi dalam hujan lebat.  “Kami mula menggodam dan saya seperti, ‘Ini jenaka yang buruk’,” kata Woods selepas ujiannya. “Ia mula menjadi semakin berat, jadi saya basah kuyup sepenuhnya tetapi ia berbaloi.

  “Ia menjadikan kerja sisi agak mudah kerana dia tidak mahu terus berjalan. Setiap kali saya meletakkannya di bahu untuk membuat separuh hantaran, dia seperti, ‘Terima kasih’ dan hanya mahu pergi ke tepi dan melepaskan diri dari kendalian.”

  Markah tinggi yang konsisten Woods, dengan banyak lapan, hanya diganggu oleh dua merangkak dan lima untuk bulatan regangan canter.

  Penunggang itu berkata: “Dia berasa sangat sukar kerana dia sentiasa sedikit pada otot jadi baginya untuk mencapai ke bawah dan meregangkan serta mengekalkan keseimbangannya sangat sukar. Dengan dia menyepi sedikit dalam hujan, dia hanya melangkah ke kanan sedikit dan tersandung, tetapi segala-galanya adalah sebaik yang saya harapkan untuk dia.”

  Woods dan C’est La Vie 135 telah menang dan diletakkan di peringkat empat bintang, tetapi keadaan tidak berjalan lancar sejak mereka meningkat kepada lima bintang.

  Pelumba itu mengakui malam ini dia gugup buat kali pertama di Acara Tiga Hari Kentucky pada musim bunga “dan keputusan menunjukkan itu”, dengan pasangan itu menduduki tempat ke-28 dengan 40 lompatan penalti di seluruh negara.

  Mereka terbang ke Britain untuk bertanding Burghley Horse Trials pada awal September, tetapi telah disingkirkan selepas tiga perhentian di seluruh negara. Woods berkata dia telah menukar taktik dan kekangnya untuk merentas desa sejak membawa pulang kuda itu dari sana. C’est La Vie 135 sebelum ini berada di dalam mulut Pelham yang dungu dengan batang yang panjang.

  Woods menjelaskan: “Saya telah meletakkan dia corong yang lebih lembut, tetapi dengan gabungan ikat hidung supaya dia tidak boleh menyilang rahangnya lagi. Ia masih mempunyai pengaruh, kerana dia suka menjentikkan kepalanya ke atas dan kemudian dia terserempak dengan sesuatu kerana dia tidak dapat melihatnya.

  “Jadi kekang ini mempunyai segala-galanya, tetapi pada masa yang sama, ia lebih lembut di mulutnya supaya dia tidak tersinggung dengannya, jadi kurang gelengan kepala. Saya rasa bahagian yang lain terlalu tebal untuknya – dia mempunyai mulut yang agak kecil – dan jika anda mengambil terlalu banyak tarikan, dia memberikan gelengan kepala yang ganas.

  “Kami telah berlatih sepanjang musim panas membuatkan dia hanya perlu berlatih merentas desa dengan perlahan dan mudah, tetapi kemudian kami fikir, kami tidak pernah benar-benar berbincang tentang apabila saya berkata whoa, dia perlu ke whoa, kerana kami sudah perlahan. .

  “Membawa ke Perladangan [in mid-September, where they finished second in the CCI4*-S]Saya telah membiarkan dia berlari sekuat yang dia mahu dengan kawalan yang longgar, kemudian lapan hingga 12 langkah di hadapan lompatan, saya serius, ‘Hei nak, kita kena duduk’ dan kemudian saya boleh berlembut. pada masanya dia hanya boleh melangkah melompat sendiri dengan cara yang baik. Jadi dengan cara itu kita mempunyai lebih banyak perbualan dan bukannya hanya berharap ia berkesan.

  Woods menduduki hampir dua sepakan penalti di hadapan seluruh padang, dengan 12 pemain permulaan lagi akan datang dalam perlawanan 5 Bintang Maryland esok.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *