Peluang untuk Lesen Memancing untuk Pemancing Kurang Upaya

Memancing adalah aktiviti yang hebat. Ia bukan sahaja menyeronokkan, tetapi ia adalah penghilang tekanan, mental dan fizikal. Nasib baik, lesen memancing diberi diskaun untuk warga emas dan terdapat kemungkinan untuk diskaun untuk lesen memancing untuk orang kurang upaya juga.

Untuk mengetahui apa yang didiskaunkan lesen memancing program tersedia, lawati halaman ikan dan hidupan liar negeri anda dalam talian atau dapatkan peraturan terkini untuk memperbaharui lesen memancing anda. Sebagai contoh, peraturan Pennsylvania menangani beberapa faedah untuk pemancing yang berkhidmat dalam tentera dan kurang upaya. Jika “100% dilumpuhkan,” lesen memancing orang kurang upaya percuma tersedia; jika tidak, yuran disenaraikan sebagai “dikurangkan.” Jumlah yang tepat tidak disenaraikan jadi pemancing perlu menghubungi bendahari daerah atau Suruhanjaya Ikan dan Bot Pennsylvania.

Tetapi perkhidmatan tentera tidak diperlukan untuk diskaun lesen memancing orang kurang upaya. Dengan kertas kerja yang betul selesai, seorang penduduk Oklahoma boleh membeli lesen memancing orang kurang upaya 5 tahun dengan harga $10. Di North Carolina, pemancing yang kurang upaya boleh membeli lesen memancing seumur hidup dengan harga $110. Dan di Texas, pemancing kurang upaya mental mungkin tidak perlu mempunyai lesen.

Kebanyakan kejayaan memancing bergantung kepada akses. Buku kecil Ringkasan Memancing Pennsylvania 2019 menyatakan bahawa pemancing yang kurang upaya “boleh memohon permit untuk menggunakan kenderaan bermotor di luar jalan untuk mengakses peluang memancing dan menaiki bot.” Suruhanjaya Ikan dan Bot juga menyediakan senarai lokasi memancing dengan penginapan untuk pemancing kurang upaya yang mungkin termasuk tempat letak kereta yang dekat, tanjakan, jeti, atau sebagainya di sekurang-kurangnya 17 daerah.

Sekali lagi, semak dalam talian atau peraturan memancing negeri anda untuk mengetahui cara ia mengendalikan lesen memancing untuk orang kurang upaya. Lesen memancing orang kurang upaya mungkin tersedia pada harga diskaun yang hebat atau anda mungkin mendapati penyenaraian kawasan memancing dengan penginapan istimewa.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *