Panduan Persediaan Basikal Memancing Anda

Banyak sungai memancing air tawar terbaik dan tasik memancing terbaik di AS boleh diakses dengan mudah dengan kereta atau berjalan kaki, tetapi untuk mencapai beberapa tempat yang lebih terpencil dan berani kami katakan, lubang memancing ajaib di Amerika, anda perlu mempunyai basikal memancing persediaan lengkap dengan pemegang pancing basikal, dan kemudian pergi ke laluan basikal terbaik untuk memancing. Hasilnya boleh menjadi lokasi yang murni dan terpencil, seperti rahsia kecil yang diimpikan oleh setiap pemancing untuk bercerita tentang suatu hari nanti. Dengan pancing mudah alih dan persediaan basikal memancing, cerita ini akan menjadi milik anda tidak lama lagi!

Faedah Menggunakan Basikal Untuk Memancing

Bergantung pada lubang memancing setiap hari anda, dan tasik, sungai, anak sungai dan anak sungai yang anda harap lawati semasa dalam perjalanan, bergantung hanya pada kereta boleh mengehadkan pilihan anda dan potensi anda untuk menangkap ikan. Anda juga mungkin perlu membayar yuran tempat letak kereta dan mempunyai had lain yang boleh dihilangkan oleh persediaan basikal memancing. Mempunyai pancing mudah alih dan menggunakan denai basikal terbaik untuk memancing, anda boleh mencari kawasan pantai persendirian anda sendiri, dan bekalan ikan lapar anda sendiri untuk digulung!

Panduan Persediaan Basikal Memancing Anda

Sama seperti hampir semua perkara dalam kehidupan, anda boleh menjadikan persediaan basikal memancing anda asas dan berguna atau sebagai dihiasi dan terperinci seperti yang anda mahukan. Basikal memancing boleh menjadi mewah, dilengkapi dengan pelbagai pemegang pancing basikal, bakul, peti untuk pengangkutan peralatan dan juga bekas untuk membawa ikan pulang ke rumah. Tetapi, pada masa yang sama, mereka juga boleh menjadi hanya basikal, seperti yang anda sudah miliki, dengan pemegang pancing basikal tunggal atau satu bakul untuk membawa pancing mudah alih. Pilihan adalah milik anda, dan persediaan basikal memancing anda boleh berubah dari semasa ke semasa, apabila anda semakin selesa berbasikal ke sungai, tasik dan seterusnya.

Mencari Basikal

Mungkin anda sudah mempunyai basikal yang anda suka, dan anda ingin memakai pakaian untuk perjalanan memancing. Jika tidak, tumpukan tenaga anda (dan wang) pada basikal terpakai tetapi berkualiti tinggi yang sesuai dengan anda dan badan anda, selesa dan juga cukup kukuh untuk dibina dengan persediaan basikal memancing. Ramai yang membuat keputusan untuk mencuba memancing basikal, bukan sahaja pemancing wanita, dan akan merentasi denai basikal terbaik untuk memancing dengan pancing mudah alih di belakangnya cenderung menggunakan basikal wanita, dan untuk alasan yang baik. Bar basikal wanita yang landai dan lebih rendah boleh memudahkan anda naik dan turun dari basikal, terutamanya jika masih memakai but memancing, atau wader.

Bagaimana Basikal Menjadi Basikal Memancing

Untuk membawa barang keperluan memancing anda, seperti kotak peralatan dan banyak lagi, anda perlu melampirkan peti ke bahagian belakang basikal anda. Dengan hanya menggunakan peti susu asas dan ikatan zip yang lebih besar, anda boleh memasang dan mengamankan peti dengan mudah. Seterusnya, anda perlu mengikat pancing anda semasa anda mengayuh ke arah air. Pemegang pancing basikal, seperti pemegang basikal pancing dua pancing ini daripada InMotion, akan memastikan peralatan penting anda dan anda selamat. Dengan dua saiz pengapit empuk disertakan, pemegang rod basikal pancing ini akan muat dengan sempurna pada hampir mana-mana rangka basikal, dan ia boleh dipasang sama ada pada garpu belakang atau depan dan melaraskan pada sudut pilihan anda, memastikan anda selesa semasa anda berbasikal. laluan basikal terbaik untuk memancing.

Sebaik sahaja anda mempunyai lesen memancing di tangan dan persediaan basikal memancing anda selesai, anda akan dapat sampai ke lokasi yang sebelum ini tidak dapat dicapai, mungkin juga berbatu-batu dari jalan raya dan tempat letak kereta, dan mula menangkap ikan yang tidak dapat dicapai oleh pemancing biasa. dan tidak akan. Selain itu, fikirkan senaman tambahan yang akan anda lakukan semasa anda mengayuh ke dan dari tempat memancing kegemaran terbaharu anda!

Pertimbangkan untuk berbasikal dengan pancing mudah alih anda ke salah satu tasik memancing terbaik di New Jersey atau 5 tasik memancing terbaik di Texas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *