Panduan Pemula Untuk Mendapatkan Lesen Memancing

Mendapatkan lesen memancing adalah langkah nombor satu sebelum memulakan pengembaraan memancing anda. Tetapi, yakinlah, ia tidak menakutkan seperti yang didengari. Tiada ujian memandu bot, tiada peperiksaan bertulis, tiada kuiz spesies ikan dan tiada sesiapa yang melihat ke atas bahu anda untuk memastikan anda boleh mengumpan mata kail. Ia memerlukan satu pembelian mudah melalui agensi negeri anda dan anda sudah bersedia untuk bermain. Berikut adalah asas yang anda perlu tahu tentang mendapatkan lesen memancing.

Mengapa Dapatkan Lesen Memancing

Mendapatkan lesen memancing ialah cara pemancing untuk memberi kembali kepada negeri dan menyumbang kepada perlindungan sumber. Peratusan jualan lesen digunakan untuk usaha pemuliharaan negeri, penyelidikan, program pendidikan dan penyelenggaraan kawasan rekreasi awam. Selain itu, adalah haram untuk memancing tanpa satu. Dalam sesetengah kes, kanak-kanak dikecualikan, tetapi undang-undang berbeza mengikut negeri jadi penting untuk melakukan penyelidikan anda.

Cara Mendapatkan Lesen Memancing

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan kemenyan memancing, lesen anda boleh dibeli secara dalam talian dengan mudah melalui laman web agensi negeri anda. Jika anda tidak pasti di mana hendak mencari, lawati halaman negeri kami yang memberikan butiran dan maklumat tentang semua 50 negeri. Setelah ditempah, anda mungkin menerima pengesahan e-mel yang boleh digunakan sehingga lesen anda tiba melalui pos.

Jika anda lebih suka bercakap dengan seseorang secara peribadi, peruncit luar tempatan anda boleh memberikan anda lesen di tapak atau anda boleh menghubungi agensi negeri anda untuk membeli lesen anda melalui telefon.

Jenis Lesen Memancing

Terdapat pelbagai jenis pilihan lesen yang boleh anda pilih. Jika melawat negeri lain, lihat pilihan bukan pemastautin. Kebanyakan negeri menawarkan lesen 1 hari, tahunan, keluarga dan juga seumur hidup. Apabila mengetahui sebab mendapatkan lesen memancing, pertimbangkan juga kekerapan anda ingin memancing. Lesen jangka panjang bernilai pelaburan jika anda bercadang untuk kerap memancing.

Jika anda sudah membeli satu dalam talian, anda sudah bersedia untuk memancing! Lihat tempat memancing dan bot menggunakan peta interaktif kami. Garisan yang ketat dan memancing yang baik!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *