Panduan Lengkap Memancing Key West (Waktu Terbaik, Tempat, dll)

Key West menawarkan beberapa penangkapan ikan air masin terbaik di dunia di dalam dan luar pesisir. Ia benar-benar perikanan bertaraf dunia yang hampir tiada tandingan di hemisfera barat.

Kawasan ini mengekalkan sejumlah besar ikan umpan, menarik stok ikan buruan yang banyak seperti marlin, tarpon, mahi-mahi, bonefish, permit, ikan kakap, ikan merah, snook, trout dan ikan ekor kuning.

ikan layar
(Imej ihsan daripada Fish Key West – The Coolwater II (Key West) & Penempah Memancing)

Pecahan Spesies Memancing Largo Utama

Barracuda

Rumah pangsa sentiasa popular untuk memancing barakuda. Barracuda dikenali sebagai “harimau flat.” Mereka mempunyai penglihatan yang sangat baik, sangat pintar, dan bergerak dengan pantas. Mereka sedang memerhatikan pergerakan pantas atau ikan umpan yang rosak.

Musim Memancing Barat Utama berbeza untuk banyak spesies tetapi tidak begitu banyak untuk barakuda. Masa terbaik untuk memancing barakuda di Key West mungkin ialah April hingga Jun. Umpan yang disyorkan untuk barakuda di Key West ialah tiub dan lalat yang meniru ikan jarum.

Barracudas boleh ditemui di flat sepanjang tahun dan terutamanya seperti tompok pasir di flat di mana mereka boleh mengintai kuari mereka.

Amberjack

Amberjack ialah ikan permainan biasa dalam kunci Florida. Mereka berkisar dari kedalaman lima belas kaki hingga lebih 400 kaki air. Mereka kerap mengalami struktur berat seperti bangkai kapal besar dan gunung laut. Juvana ditemui di sekitar terumbu cetek dan bangkai pantai kecil.

Mac dan April adalah bulan paling panas untuk memancing amberjack. Elakkan bulan sejuk. Apabila memancing amberjack, anda perlu menggunakan alat pancing yang berat, dan anda boleh menurunkan pelantar atau menjatuhkan ikan dalam untuk mereka, menggunakan ikan umpan seperti pilchard, dengusan, sotong atau jig dalam. Bonggol Marathon ialah tempat memancing yang popular untuk ambarjack.

Marlin Biru

Pemancing terhebat di dunia telah datang ke Key West untuk cuba mencari Marlin yang sukar difahami. Adalah diketahui di seluruh komuniti nelayan bahawa Key West adalah tempat yang sesuai untuk memancing ikan marlin.

April & Mei ialah bulan terbaik untuk menyasarkan marlin Key West. Elakkan bulan-bulan akhir musim panas. Ikan yang paling disukai oleh ikan marlin biru ialah ikan terbang, skipjack, makarel Sepanyol, mullet dan cero.

Tempat memancing ikan marlin terbaik di Key West ialah Tembok. Jika anda mengejar marlin biru gergasi, kemudian pergi 20 batu ke selatan Key West ke dinding. Air dalam di pinggir pelantar benua ini adalah antara kawasan memancing marlin yang paling terkenal di dunia.

Kerja-Kerja

Mahi-mahi atau Dolphinfish adalah salah satu ikan sukan paling popular di perairan Florida kerana ia mudah ditangkap dan lazat sebagai ikan makanan.

Musim tinggi ialah April hingga Jun. Musim rendah ialah Januari hingga Februari dan November hingga Disember. Tiada musim tertutup. Umpan terbaik untuk dipotong adalah ballyhoo. Jika anda tidak dapat mencari ballyhoo, sotong juga boleh berfungsi.

Tempat memancing terbaik adalah di sepanjang Gulf Stream. Mahi-mahi ialah ikan pelagik yang suka bergerak mengikut arus lautan mencari makanan seterusnya.

Kerapu Hitam

Kerana rasa yang lembut, lazat dan daya tarikan yang kuat sebagai ikan buruan, Kerapu Hitam merupakan salah satu sasaran paling popular untuk memancing di Kawasan Barat Barat.

Anda boleh mengharapkan memancing kerapu hitam yang menakjubkan di Key West dari Mei hingga Oktober. Elakkan bulan-bulan musim sejuk. Hanyut dengan umpan hidup seperti pelari biru, ikan pinfish dan pilchards adalah umpan yang digunakan untuk kerapu tempatan.

Tempat terbaik untuk menangkap ikan kerapu di Key West adalah di sekitar garisan terumbu utama dan ke garisan terumbu perantara dari Carysfort ke Molasses Reef. Terumbu karang di Hawk Channel adalah tempat yang bagus untuk menangkap kerapu hitam juga.

Snook

Snook ialah salah satu ikan buruan yang paling dicari dalam semua perikanan di pantai dan pedalaman. Mereka boleh ditangkap dengan umpan hidup, gewang tiruan, dan terbang sepanjang tahun di Key West dan kawasan pedalaman Lower Florida Keys.

Snook boleh ditangkap sepanjang tahun di Key West. Jun dan Julai adalah yang terbaik apabila suhu air meningkat. Umpan terbaik untuk memancing snook ialah udang, belanak jari dan ikan pin untuk sebarang kedalaman air.

Tarpon

Pada pandangan pertama, anda tidak boleh mendapatkan dua lagi ikan berbeza daripada ini. Tarpon ialah juara kelas berat yang boleh mencecah 200 paun dan tahu cara membuang berat badan mereka.

Masa terbaik untuk memancing tarpon migrasi besar di Key West ialah lewat Mac hingga lewat awal April.

Umpan seperti belanak, ikan pin dan ketam hidup adalah makanan ruji memancing tarpon. Terdapat populasi tarpon yang besar di sekitar Channel Bridges, Tom’s Harbour, Seven Mile Bridge, dan Long Key. Juga, cari mereka di rumah pangsa berhampiran Islamorada Key.

Raja Tenggiri

Ikan ini mempunyai badan yang anggun seperti torpedo yang menjadikannya unik. Raja adalah ikan buruan yang sangat baik.

Januari dan Februari ialah bulan terbaik untuk memancing ikan kembung raja di Key West. Ballyhoo, pelari biru dan sirip benang semuanya merupakan umpan hidup yang baik untuk menangkap ikan tenggiri, tetapi anda boleh pergi dengan ikan bilis berjalur atau ikan seperti sardin yang lain juga.

Tenggiri raja cenderung ditemui pada kedalaman antara 50 dan 150 kaki, selalunya di sekitar bangkai kapal dan terumbu yang lebih dalam.

Musim & Masa Terbaik untuk Memancing di Key West

Januari: Memancing King Mackerel & Barracuda adalah terbaik.

Februari: Memancing King Mackerel & Barracuda adalah terbaik.

Mac: Amberjack, mahi-mahi, dan marlin biru adalah spesies terbaik untuk disasarkan.

April: Amberjack, mahi-mahi, dan marlin biru adalah spesies terbaik untuk disasarkan.

Mungkin: Memancing kerapu, ambarjack dan tarpon adalah terbaik bulan ini.

Jun: Memancing kerapu, ambarjack dan tarpon adalah terbaik bulan ini.

Julai: Memancing kerapu, barakuda, ambarjack dan tarpon adalah terbaik bulan ini.

Ogos: Ikan kakap, kerapu dan ambar adalah spesies utama yang disasarkan pada bulan Ogos.

September: Memancing terbaik untuk bonefish, ikan kakap, kerapu dan ambarjack.

Oktober: Memancing tuna sirip hitam, ikan kakap, kerapu dan ikan marlin memang bagus.

November: Kerapu, seatrout dan kakap menawarkan aksi terbaik pada bulan November.

Disember: Memancing ikan tenggiri, snook dan kerapu adalah yang terbaik.

ikan kakap ditangkap
(Imej ihsan daripada Reel A Salt Fishing Charters (Key West) & Penempah Memancing)

Kos Purata Piagam di Key West

Kos purata perjalanan sewa memancing Key West yang berlangsung selama 4 jam ialah $787, 6 jam ialah $1061, 8 jam ialah $1328, 10 jam ialah $1687 dan 12 jam ialah $2005.

Keperluan Lesen Memancing Key West:

Adakah Lesen Memancing Diperlukan? Lesen memancing air masin diperlukan untuk memancing secara bebas di Keys, walaupun dari jambatan kawasan atau dari pantai. Ini boleh dibeli di banyak kedai umpan dan perkakas, dalam talian di www.myfwc.com atau dengan menghubungi 1-888-FISH-FLORIDA (888-347-4356) bebas tol.

Untuk butiran lengkap masa terbaik untuk memancing di Key West, lihat panduan ini. Untuk butiran lengkap kos carter di Key West, lihat panduan ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *