Panduan Lengkap (Dikemas kini 2022)

Waktu membaca: 6 minit

Apabila bercakap tentang memancing, anda tahu anda akan mendapat nilai wang anda di perairan luar pesisir “Negeri Emas.” Tidak terkecuali memancing di laut dalam di San Francisco. Hanya sedozen batu dari Jambatan Golden Gate, anda akan menemui memancing bertaraf dunia yang akan membuatkan anda kembali lagi dan lagi.

Teluk San Francisco dengan Pasifik di sebelah kiri dan jambatan Golden Gate di sebelah kanan sebagai latar belakang.

Seperti biasa, semakin jauh anda pergi, semakin besar potensi tangkapan anda. Dengan pelbagai jenis ikan berharga, ada sesuatu di sini untuk semua orang pada hampir bila-bila masa sepanjang tahun. Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan anda kepada kegemaran tempatan dan teknik yang digunakan untuk menangkapnya, antara lain. Jadi tanpa berlengah lagi, jom masuk!

Sasaran Memancing Laut Dalam Teratas di San Francisco

Masa yang sesuai untuk memancing bergantung pada spesies yang anda ingin tangkap. Secara umumnya, anda boleh pergi ke biru tua pada bila-bila masa antara April dan Disember. Dari pengumpan bawah seperti Rockfish, Lingcod, dan Halibut untuk memacu adrenalin Tuna Albacoreterdapat banyak ikan di laut. Jika anda tidak terlalu memilih, tempah perjalanan untuk akhir musim panas atau musim luruh. Anda akan dapat menyasarkan kebanyakan spesies yang akan kita bincangkan di sini.

Ikan Salmon Chinook

Seorang pemancing tersenyum memegang Ikan Salmon Chinook yang baru-baru ini ditangkapnya dalam perjalanan memancing laut dalam di San Francisco.

Mari kita mulakan dengan kumpulan yang paling mudah didekati – Chinook (King) Salmon. Superstar ini hanya berpindah dari habitat air tawar mereka setelah mereka cukup besar untuk berhijrah ke Lautan Pasifik. Apabila mereka melangkah masuk jatuhanda akan menemui banyak yang besar hanya 10 batu ke barat Jambatan Golden Gate. Kapten piagam tempatan mengawasi dengan teliti corak migrasi tahunan mereka supaya mereka tahu tempat untuk memancing untuk mendapatkan hasil terbaik.

Pada awal tahun ini, kebanyakannya anda akan temui Chinook di Kepulauan Farallon, Peter Point, dan juga Terumbu Duxbury di luar pantai Marin County. Mereka boleh menimbang mana-mana sahaja dari 5 hingga 40 paun jadi anda mungkin melihat senaman sebenar sebelum anda berjaya menyuntik satu sama sekali. Berbanding dengan mengejar Raja sungai, ini adalah permainan bola lain yang anda tidak akan mahu ketinggalan.

ikan batu

Seorang pemancing yang memegang ikan Rockfish yang baru ditangkapnya dalam perjalanan laut dalam.

Kini kami mengalihkan perhatian kami kepada salah satu spesies yang paling dikenali di Pantai Barat – Rockfish. San Francisco adalah rumah kepada beberapa orang 14 jenis yang berbeza daripada Rockfish, jadi anda tidak boleh pasti dengan tepat apa yang menggigit di hujung talian anda yang lain. Kami mengumpulkan mereka bersama-sama kerana mereka semua berkongsi sifat yang berkaitan dengan pengalaman memancing anda.

Sebagai permulaan, mereka semua penyuap bawah dan biasanya membuat tambang meja yang sangat baik. Dalam musim bungakebanyakannya anda akan menemuinya berhampiran terumbu luar pesisir yang banyak. Kemudian sekitar bulan Junmengharapkan mereka menuju lebih dekat ke pantai dalam jumlah yang lebih besar. Ini adalah apabila Rockfishing benar-benar meningkat dan kekal seperti itu sehingga akhir tahun ini. Mereka benar-benar menyedut umpan hidup seperti sardin dan ikan bilis, jadi pastikan anda menggunakannya untuk kelebihan anda.

Halibut

Tiga pemancing berdiri di atas bot, salah seorang daripada mereka memegang Halibut yang baru ditangkapnya dalam perjalanan laut dalam.

Perkara pertama yang perlu anda ketahui tentang kegemaran memancing bawah ini ialah sebenarnya terdapat dua daripadanya di San Francisco. Kedua-duanya Pasifik dan California Halibut memanggil perairan ini sebagai rumah, dengan orang California menjadi pemandangan yang lebih biasa daripada adik-beradik Pasifiknya. Sama popular dengan pemancing rekreasi dan komersial, ia adalah ikan lain yang anda tidak mahu ketinggalan jika anda menghargai makanan laut yang berkualiti.

Paling menarik, anda akan menemui Halibut di perairan ini sepanjang tahun. Mereka benar-benar mencapai langkah mereka pada lewat musim bunga dan musim panas, jadi itulah masanya anda harus merancang untuk berada di atas air jika anda ingin mendapatkan beberapa “tapi besar” kerana ia dipanggil oleh ramai pemancing tempatan. Semasa memancing, perlu diingat bahawa Halibut mempunyai gigitan yang sangat ringan, jadi perhatikan sebarang tarikan pada tali anda sehingga anda memahaminya.

Tuna Albacore

Seorang pemancing tersenyum memegang Tuna Albacore yang dia tangkap semasa perjalanan memancing laut dalam keluar dari San Francisco.

Tiada perbincangan mengenai memancing laut dalam di San Francisco tidak lengkap tanpa menyebut Albacore Tuna! Definisi ikan laga, budak jahat ini sering menjadi sebab utama seseorang datang ke Kota Kabus untuk mencari aksi melentur joran. Walaupun anda boleh menemui mereka dalam warna biru tua dari Jun hingga Disemberkadangkala anda perlu pergi beberapa dozen batu ke luar pesisir sebelum anda terserempak dengan mana-mana.

Kami mengesyorkan merancang perjalanan masuk Ogos atau September apabila mereka hampir dengan pantai yang mereka boleh dapatkan. Jika anda bernasib baik, itu adalah hampir 10–15 batu. Apabila menuju ke luar pesisir selepas Tuna, anda ingin mencapai rehat suhu di mana air menjadi panas sehingga kira-kira 58.5°F. Mereka datang dalam semua saiz, daripada “bola sepak” yang lebih kecil pada kira-kira 5 paun, kepada kecantikan 50 lb yang lebih besar.

Dan Lagi…

Seorang pemancing yang memegang Jerung Leopard yang ditangkapnya baru-baru ini berhampiran San Francisco pada hari yang mendung.

Ini adalah sorotan utama perikanan yang pasti, tetapi terdapat lebih banyak daripada asalnya. Tambah pada itu beberapa Jerung, Lingcod, dan juga Ketam Dungenessdan anda mempunyai pilihan untuk setiap jenis pemancing – daripada pemula baru hingga profesional lasak. Dan bercakap tentang pilihan, mari kita lihat bagaimana anda harus menangkap spesies hebat ini.

Bagaimanakah saya boleh memancing di laut dalam di San Francisco?

Orang baru boleh berehat kerana tidak setiap spesies di sini memerlukan tekniknya sendiri. Sudah tentu, anda perlu menyesuaikan pendekatan anda kepada ikan yang anda cuba tangkap, tetapi kapten sewa anda boleh memberikan anda beberapa petunjuk dengan mudah. Dalam kebanyakan kes, anda akan sama ada trolling atau memancing bawah apabila menuju ke biru tua. Jika anda menempah perjalanan yang lebih jauh, anda mungkin boleh melakukan kedua-duanya, bersama-sama dengan memasang beberapa perangkap ketam dalam perjalanan anda ke kawasan memancing.

Memancing Bawah

Pemancing dasar memancing di suatu tempat di Pasifik berhampiran San Francisco.

Cara “lalai” untuk mengejar penduduk bawah yang berbeza seperti Halibut dan Rockfish – memancing bawah ialah cara paling mudah untuk memulakan perjalanan memancing anda. Mencari tempat yang baik adalah penting – apa yang anda lakukan pada asasnya ialah menjatuhkan umpan tepat di atas sasaran anda dan menunggu gigitan. Sudah tentu, realitinya selalunya tidak semudah itu, dan terdapat banyak ruang untuk kemahiran dan kemahiran.

Ketegakan adalah masalah besar untuk memancing dasar, terutamanya apabila berhampiran struktur dalam di bawah. Perkara ini selalunya berlaku apabila Rockfishing. Berlabuh boleh menjadi rumit, jadi kebanyakan pemancing hanya akan hanyut apabila mereka sampai ke tempat pilihan mereka. Sebaliknya, sesetengah kapten yang licik sebaliknya akan mendikit enjin mereka apabila mereka bersedia untuk memancing untuk memastikan talian mereka stabil dan mengelakkan hanyut terlalu jauh.

Trolling

Sebuah bot dalam larian trolling di Pasifik, berhampiran dengan San Francisco

Dari satu segi, trolling adalah bertentangan dengan memusatkan perhatian pada tempat yang produktif. Prinsip utama trolling ialah: jangan berhenti. Bot sentiasa bergerakdengan rod dipasang di belakang dalam apa yang dipanggil hamparan trolling. Tidak seperti pancing dasar di mana anda memegang joran anda pada setiap masa, di sini anda hanya akan mengambilnya apabila anda melihat ada sesuatu yang membengkokkannya. Mudah-mudahan, itu akan menjadi Tuna yang besar dan besar yang sedia untuk digiling.

Kaedah pick-up-and-go ini menjadikannya a cara yang bagus untuk pemula untuk mengalami bahagian memancing yang paling menarik tanpa banyak kerumitan. Tetapi jangan harap ia menjadi cakewalk hanya kerana tiada casting yang terlibat. Anda masih perlu membawa hasil tangkapan anda, dan itu boleh menjadi ujian kekuatan sebenar. Syukurlah, ia lebih bermakna apabila anda melihat hasil kerja keras anda bertebaran di geladak.

Soalan Lazim

 1. Adakah saya memerlukan lesen memancing apabila memancing di laut dalam di San Francisco?

  ya. Setiap pemancing berumur 16 tahun ke atas perlu mempunyai lesen memancing California. Lihat Panduan Lesen Memancing California kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

 2. Adakah terdapat had saiz atau beg yang perlu saya perhatikan?

  Ya, terdapat kedua-dua saiz dan had beg yang berbeza-beza bergantung pada spesies dan badan air yang dipancing. Kami mengesyorkan berunding dengan laman web CDFW untuk mendapatkan maklumat terkini atau bertanya kepada kapten piagam anda tentang spesies tertentu yang ingin anda tangkap.

 3. Berapa lamakah perjalanan memancing laut dalam yang biasa di San Francisco?

  Perjalanan sehari penuh di Pasifik biasanya akan berlangsung antara 8–10 jam, dengan pilihan perjalanan yang lebih panjang juga tersedia untuk pemancing yang lebih berpengalaman.

 4. Adakah saya perlu menjadi pemancing yang berpengalaman untuk melakukan perjalanan laut dalam?

  Tidak. Kebanyakan kapten sewa akan berbesar hati untuk menunjukkan kepada anda tali dan membantu anda mengemudi dunia memancing laut dalam yang menarik. Dekatinya dengan fikiran terbuka dan anda akan berseronok!

Memancing Laut Dalam San Francisco: Selamat datang ke Golden Gates

Bot berwarna-warni berlabuh di pelabuhan San Francisco.

Seperti yang anda lihat, terdapat banyak perkara yang menarik tentang pemandangan memancing laut dalam tempatan di San Francisco. Ia tidak mengejutkan kerana ramai pemancing terus datang kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. Berani keluar melintasi Jambatan Golden Gate ke kedalaman Pasifik adalah sesuatu yang bermanfaat. Kami pastinya meninggalkan hati kami di San Francisco – mungkin anda juga akan melakukannya.

Pernahkah anda memancing di laut dalam di San Francisco? Bagaimana keadaannya? Jika anda mempunyai sebarang cerita untuk dikongsi dengan pembaca kami, kami ingin mendengar daripada anda dalam ulasan di bawah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *