Panduan ke Pantai & Luar

Pantai Teluk Florida ialah syurga pelayar di mana 770 batu dari garis pantai merangkumi perairan subtropika hangat Teluk Mexico. Halakan haluan anda ke arah pantai Barat Daya dan temui bandar pantai Sarasota di Florida, yang terkenal dengan pantainya yang bersih dan gaya hidup menaiki bot florida yang terkenal. Anda tidak perlu pergi jauh untuk mengetahui tempat untuk menaiki bot di Sarasota, kami membincangkan yang terbaik di sini.

Pulau Beer Can (Pine Key)

Pulau Beer Can berbentuk cangkuk terbentang di hujung utara Longboat Key dan menampilkan hamparan pantai berpasir putih yang belum dibangunkan. Lengkungan pulau itu membolehkan bot berlabuh di perairan yang lebih tenang, terlindung daripada angin dan ombak teluk yang datang. Ini menjadikannya salah satu tempat paling popular untuk menaiki bot di Sarasota. Gantungkan buaian pada salah satu daripada banyak pokok yang tumbang atau berehat di atas terapung di perairan akuamarin.

Pantai Lido Key

Pantai Lido Key ialah tempat yang bagus untuk meluncurkan bot anda ke atas pasir. Mereka yang tahu tempat menaiki bot di Sarasota akan bersetuju bahawa tidak semua pantai mesra bot. Pantai Lido Key membentuk satu titik di hujung selatan pulau kemudian meneruskan sepanjang bahagian belakang pulau, mewujudkan tempat berlindung yang selamat dari perairan yang lebih bergelora. Ia kurang berpenduduk berbanding pantai Siesta Key yang terkenal di dunia, tetapi sama indahnya.

Pulau Bandar

Terletak di hujung utara Lido Key, City Island ialah pulau kecil yang terkenal dengan tarikan permata mahkotanya, Makmal Marin & Akuarium Mote. Berlabuh di salah satu daripada dua restoran tepi laut dan berjalan kaki ke akuarium atau tempat perlindungan burung marin yang berdekatan. Berdekatan dengan spesies marin atau bersiar-siar melalui hutan bakau di laluan laluan Ken Thompson Park. Tiada pantai berpasir di sini, tetapi keluarga akan suka belajar tentang alam semula jadi dan spesies marin tempatan.

Terokai Laluan Air Intracoastal

Pulau-pulau penghalang yang terletak di pantai dipisahkan dari tanah besar Florida oleh saluran air yang dipanggil Intracoastal Waterway (ICW). ICW ialah badan air yang rumit yang menawarkan peluang menarik untuk memerhati hidupan liar asli, meneroka laluan air pedalaman, muara bakau ikan, bersnorkel di dataran rumput, berkelah di belang pasir, mengumpul cengkerang di pulau atau melawat rumah agam berjuta-juta dolar.

Tempat Makan Tepi Dermaga

Apabila memutuskan tempat untuk menaiki bot di Sarasota, pertimbangkan pilihan tempat makan tanpa akses bot untuk meningkatkan pengalaman menaiki bot anda. Melarikan diri dari matahari dan menyegarkan diri selama beberapa jam dengan hidangan sejuk, masakan Florida yang segar dan pemandangan dermaga Teluk Sarasota yang berkilauan.

Banyak tempat yang indah untuk menaiki bot di Sarasota akan menawarkan pilihan bertaraf dunia untuk destinasi bot anda yang seterusnya. Apabila merancang perjalanan anda, lihat halaman bot Florida kami dan gunakan peta interaktif kami untuk mencari tanjakan bot dan marina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *