Panduan Anda untuk Memancing Ais Tasik Erie

Musim memancing tidak perlu berakhir apabila cuaca panas memberi laluan kepada kesejukan, apabila daun musim luruh menghasilkan ais. Memancing ais di Tasik Erie ialah cara yang menyeronokkan untuk terus menikmati hobi kegemaran anda jauh ke kedalaman musim sejuk. Tetapi, sebelum anda pergi, ada perkara yang perlu anda ketahui.

Sebelum Anda Memancing Ais di Tasik Erie

Adalah penting untuk menyemak laporan memancing ais Lake Erie terkini untuk mengetahui keadaan cuaca, ketebalan ais, dsb. untuk negeri dan pintu masuk yang anda rancang untuk menggunakan sebelum menuju ke ais.

Apa yang hendak dipakai

Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman memancing ais Lake Erie anda, dan untuk menikmatinya sepenuhnya, anda pasti mahu berpakaian bergaya! Pakaian yang terbaik adalah berlapis-lapis dengan lapisan paling luar adalah kalis air dan angin. Sebagai tambahan kepada lapisan pakaian anda, anda harus mempunyai kasut bertapak getah, berpenebat dan kalis air pada kaki anda, topi atau penutup lain yang melindungi telinga anda, dan sarung tangan kalis air untuk memastikan tangan anda hangat sepanjang hari di atas ais Tasik Erie .

Apa Yang Perlu Dikemas

Untuk kekal terhidrat dan bertenaga untuk seharian memancing ais Lake Erie, bungkus banyak air dan makanan kaya protein seperti kacang dan bar tenaga. Selain itu, kemaskan pemanas tangan, cermin mata hitam dan kamera/telefon pintar untuk memancing dengan ais klasik gambar perch Lake Erie, pike dan walleye. Semasa anda berkemas, berhati-hati dengan kekangan ruang di khemah, bangsal dan tempat perlindungan memancing ais. Setakat bekalan memancing, anda pasti mahu mempunyai tiang jigging, gewang tiruan dan ikan kecil untuk memaniskan tip-up!

Lesen Memancing

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa memancing ais di Tasik Erie mungkin memerlukan permit memancing tambahan atau berasingan. Di Pennsylvania, contohnya terdapat permit memancing Tasik Erie yang berdiri sendiri manakala di OH bukan pemastautin mesti mempunyai permit memancing Tasik Erie untuk melanda air ais dan sejuk khususnya dari 1 Jan – 30 April. Semak keperluan lesen memancing negeri anda sebelum merancang pengembaraan memancing ais Tasik Erie anda.

Kekal Selamat di Tasik Erie Ais

Akhir sekali, anda mesti memastikan diri anda dan orang yang anda sayangi selamat di atas ais Tasik Erie. “Tiada perkara seperti ais selamat. Itulah peraturannya,” kata Kapten Tony Muscioni dari Rock The Lake. “Awak tak pernah tahu. Jika anda terkena titik lembut dan anda jatuh, ia sudah berakhir. Awak kena sangat berhati-hati.” Jabatan Sumber Asli Ohio menyatakan bahawa, “Ais mestilah sekurang-kurangnya 4 inci tebal untuk menyokong pemancing dan peralatan mereka (kira-kira 200 paun). Dan walaupun tiada ais yang selamat, ais jernih mempunyai kurang kekotoran daripada ais mendung.” Sebagai peraturan, anda tidak boleh ikan ais bersendirian dan untuk selamat yang mungkin, pakai jaket keselamatan semasa memancing ais di Tasik Erie.

Selain itu, pastikan telefon anda dicas sepenuhnya dan dalam beg plastik untuk mengelakkan kesan negatif kelembapan, gunakan pasir untuk daya tarikan yang lebih baik pada ais, dan jika tidak keluar menaiki sewa bot udara atau dengan pemandu, pastikan ‘keselamatan dalam nombor klasik’ ‘ pelajaran dalam fikiran dan memancing di sekeliling orang lain.

Menuju ke ais? Ketahui teknik memancing ais yang berbeza sebelum anda pergi!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *