Panduan Anda Melawat dan Berkayak di Kepulauan San Juan

Paus Orca dan hutan pertumbuhan lama menguasai laut dan landskap di destinasi percutian Pacific Northwest yang indah ini. Kepulauan Washington State telah menjadi syurga untuk pengembaraan luar, berkat aktiviti berkayak dan memancing di Pulau San Juan. Dengan bandar pelabuhan yang meriah dan taman negeri yang indah, tiada had kepada keseronokan alam semula jadi yang boleh anda nikmati sebelum, semasa dan selepas berkayak di Kepulauan San Juan. Mari lihat di mana, bila dan mengapa anda perlu pergi berkayak Pulau Orcas dan jadualkan lawatan berkayak Pulau San Juan anda hari ini! Baru bermula dengan berkayak? Ketahui cara berkayak di sini!

Menuju ke Kepulauan San Juan

Sebelum anda boleh memulakan aktiviti berkayak di Pulau San Juan, anda perlu ke sana dahulu! Syukurlah, berbuat demikian adalah mudah. Anda boleh terbang ke Seattle, Bellingham atau Vancouver, British Columbia. Dari mana-mana lapangan terbang tersebut, perjalanan yang indah sepanjang tahun ke Anacortes, tempat anda dan rakan-rakan kayak anda akan menaiki Feri Negeri Washington ke Kepulauan San Juan. Semasa bulan-bulan yang lebih panas dari musim bunga hingga awal musim luruh, memulakan ekspedisi kayak San Juan adalah lebih mudah kerana anda boleh menaiki San Juan Clipper terus dari Seattle ke Friday Harbor. Jika anda ingin menambah percikan pizazz ke pengalaman berkayak Pulau San Juan anda, sewa kapal terbang laut atau bot persendirian untuk sampai ke destinasi rekreasi syurga ini dengan selesa dan bergaya.

Cuaca di Kepulauan San Juan

Secara purata, terdapat hampir 250 hari cahaya matahari di Kepulauan San Juan. Sebagai tambahan kepada matahari yang panas, terdapat kira-kira separuh jumlah hujan berbanding dengan Seattle yang berdekatan. Musim panas (Jun hingga September) adalah masa utama untuk berkayak di Pulau San Juan berkat suhu umumnya pada akhir 60-an dan awal 70 darjah Fahrenheit.

Bermula di Friday Harbour

Anda boleh dan harus berkayak Friday Harbour tetapi bandar pelabuhan bersejarah yang menawan ini berkemungkinan besar tempat di mana ekspedisi kayak San Juan anda yang hebat bermula. Dalam percutian tepi laut yang comel ini, anda akan makan makanan yang lazat, mencari penginapan yang indah, membeli-belah butik dan kedai bebas tempatan, melawat muzium, mengikuti lawatan menonton ikan paus, dan jika masanya sesuai, nikmati Festival Filem Friday Harbour. Apa yang lebih baik, anda tidak memerlukan kereta untuk mendapatkan penginapan Friday Harbour yang sempurna! Pekan mesra berjalan kaki ini paling sesuai dinikmati dengan berjalan kaki dari pendaratan feri (di mana anda juga boleh sampai ke Lopez, Shaw dan Or-cas Islands), serta terdapat troli, bas dan moped atau basikal untuk disewa.

Tempahan Lawatan Kayak Pulau San Juan

Walaupun anda boleh mengangkut dan kemudian mendayung kapal anda sendiri ke Pelabuhan Jumaat, pergi memancing dari kayak anda dan berkayak di sekitar Pulau Orcas, San Juan dan Lopez, atau mana-mana 169 pulau kecil lain yang membentuk kepulauan unik ini, anda mungkin tidak nak pergi sendiri. Ini kerana arus yang terdapat dalam air yang megah ini boleh berubah dengan cepat, angin kencang, dan di beberapa tempat, berkayak di sini diketahui agak berbahaya. Ia membantu untuk mempunyai panduan pengetahuan yang berpengalaman dengan anda untuk bukan sahaja melihat paling banyak hidupan liar yang ditawarkan tetapi juga untuk mengurangkan risiko dan kekal selamat sebaik mungkin semasa ekspedisi kayak San Juan anda. Nasib baik, terdapat banyak lawatan berkayak profesional Pulau San Juan yang tersedia untuk memberikan anda perjalanan yang tidak dapat dilupakan, ajaib dan selamat.

Hidupan Liar Yang Anda Akan Lihat Berkayak di Kepulauan San Juan

Pulau-pulau ini terkenal dengan paus Orca yang dengan senang hati memanggil Kepulauan San Juan sebagai rumah sepanjang tahun. Mereka memakan penduduk terkenal lain di perairan ini, salmon Pasifik! Malah, terdapat tiga buah ikan paus Orca pemastautin yang memakan lima jenis salmon Pasifik yang berbeza (King, Sockeye, Silver, Pink, dan Chum), sudah pasti beberapa ikan lazat yang sama yang akan anda santap selepas San anda. Lawatan berkayak Pulau Juan telah selesai untuk hari itu. Semasa dalam ekspedisi kayak San Juan anda, anda mungkin akan melihat melawat Orcas juga, yang ingin melihat bufet yang lebih besar, anjing laut Harbour! Semasa pengembaraan berkayak di Pulau San Juan, anda mungkin akan melihat ikan paus Minke, singa laut Stellar, memerang sungai, dan ikan lumba-lumba Dall di perairan dan sepanjang 300 batu dari pantai berceranggah. Apabila anda melihat ke langit, anda akan melihat lebih banyak hidupan liar. Ini kerana semasa berkayak di Kepulauan San Juan, anda mempunyai akses kepada tumpuan terbesar Bald Ea-gles di benua Amerika Syarikat. Di samping itu, pencinta burung pasti mahu mengawasi Bangau Biru Besar, Black Oystercatchers dan burung pantai yang lain, serta angsa Trumpeter, angsa Kanada, burung helang Peregrine, har-rier Utara, Burung hantu berpalang dan burung pemangsa lain.

Kawasan ini merupakan salah satu permata sebenar di AS terima kasih kepada makanan yang lazat, hidupan liar yang banyak dan peluang untuk mengambil lawatan berkayak di Pulau San Juan. Ia juga merupakan salah satu tempat terbaik di Amerika untuk menaiki bot. Lihat tempat panas berperahu lain untuk dikunjungi tahun ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *