Oliver Townend dalam kedudukan yang kukuh

 • Oliver Townend menjaringkan 29.9 dalam permainan Maryland 5 Star hari ini (14 Oktober), meletakkan dirinya di tempat ke-10, hanya 2.7 penalti di belakang pendahulu.

  Tunggangan Oliver minggu ini ialah pendatang pertama John Peace berusia 11 tahun lima bintang As Is, tunggangan baharu untuknya tahun ini selepas kuda itu dihasilkan ke tahap panjang empat bintang oleh Andrew Nicholson.  Oliver berkata: “Saya gembira. Jelas sekali dia adalah kuda yang sangat baru kepada saya, ia adalah kerja yang sedang berjalan tetapi otaknya cantik. Dia masuk, dia buat kerja dia. Kami sedang berusaha untuk mendapatkan dia lebih kuat dan sedikit lagi kilat, tetapi itu akan datang dan tahun depan, dia akan berada dalam senarai teratas selepas berpakaian.”

  Markah pasangan itu hanya menurun dengan ketara apabila terdapat kesilapan dalam pertukaran terbang ketiga dalam ujian dressage Maryland 5 Star mereka.

  “Dia hijau di canter, tetapi sekali lagi, dia hanya perlu duduk lebih sedikit. Dia mempunyai masa cuti dan dia adalah penunggangan baharu jadi saya tidak boleh lebih gembira dengan kuda itu, itu sudah pasti,” kata Oliver.

  Mengulas mengenai mengambil alih tunggangan dan membina perkongsian, penunggang British itu berkata: “Saya telah menunggang banyak yang datang daripada Andrew, dan, seperti Andrew sendiri, dia menghasilkan kuda untuk menjadi profesional, dan ia sentiasa menyeronokkan untuk menaiki kereta yang betul. kuda profesional.

  “Dengan kuda Andrew, sama ada mereka melakukan trot-up atau dressage, apa sahaja yang mereka lakukan mereka profesional dalam hal itu, dan mereka telah diperlakukan seperti itu sejak mereka berumur empat tahun, jadi ia menjadikan tugas saya jauh lebih mudah.”

  Oliver menduduki tempat kedua di sini tahun lepas dengan Kelas Induk Cooley, pada larian sulung acara itu.

  Ditanya mengapa dia membawa As Is tahun ini, dia berkata: “Kenapa tidak? Ianya hebat. Hadiah wang di Pau tidak cukup bagus dan orang di sini hebat, penganjurnya hebat. Kursus Ian Stark adalah istimewa dan orang Amerika senang menunggang di hadapan jadi saya akan berada di Amerika setiap minggu jika terdapat lima bintang pada setiap minggu.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *