Nikmati Minggu Pemuliharaan Latino 2022 ini

Bilakah Minggu Pemuliharaan Latino?

Minggu Pemuliharaan Latino telah dicipta oleh Fundación de Acceso Latino (Yayasan Akses Hispanik) pada tahun 2014 untuk mempromosikan penyertaan komuniti Latino di negara ini dalam aktiviti yang berkaitan dengan rekreasi luar, pendidikan pemuliharaan, dan pelbagai usaha untuk mempertahankan alam sekitar kita. Tahun ini, 2022, Minggu Pemuliharaan Latino akan berlangsung antara 16 dan 24 Julai. Pada minggu ini, organisasi dan agensi komuniti, bukan untung, agama dan kerajaan mengadakan acara di seluruh negara. Sertai orang Latin di seluruh negara dalam menyokong perlindungan sumber asli kita.

Minggu Pemuliharaan Latino juga telah menghasilkan liputan media yang lebih luas tentang Latin dalam pemuliharaan dalam kedua-dua bahasa Inggeris dan Sepanyol. Diharapkan generasi peneraju alam sekitar akan mendapat inspirasi. Sebagai kumpulan minoriti terbesar di Amerika Syarikat, ditambah pula dengan fakta bahawa ia dijangka berkembang kepada hampir satu pertiga daripada populasi menjelang 2050, komuniti Latino memainkan peranan penting dalam memastikan kejayaan dalam memelihara tanah kita. .

Apakah matlamat Minggu Pemuliharaan Latino?

Sambutan tahunan ini bertujuan untuk melibatkan komuniti Latinx (dan semua orang) dalam pengawasan Perkhidmatan Taman Negara dan aktiviti rekreasi yang memberi manfaat kepada komuniti dan taman tempatan mereka. Melalui laman web anda, latinoconservationweek.com, anda akan dapat mengetahui aktiviti yang dirancang berhampiran tempat anda berada, supaya anda boleh menjadi sebahagian daripada misi penting ini. Organisasi dan agensi komuniti, bukan untung, agama dan kerajaan menganjurkan acara di seluruh negara, termasuk: berjalan kaki, berkhemah, meja bulat komuniti, tayangan filem dan banyak lagi, semuanya berusaha untuk mempromosikan usaha pemuliharaan dalam ahli komuniti, menyediakan unik peluang untuk orang Latin menunjukkan komitmen mereka untuk melindungi tanah, udara dan air kita.

Menyertai Minggu Pemuliharaan Latino menunjukkan keghairahan orang Latin untuk aktiviti luar. Jangan teragak-agak untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif yang luar biasa ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *